Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε διεθνές συνέδριο στη Βαρκελώνη για την Αειφόρο Ανάπτυξη & τη διαχείριση του νερού

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε διεθνές συν...

Παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης

Τις νέες πολιτικές που αφορούν στη διαχείριση του νερού και της ενέργειας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και περιβάλλοντος Νικόλαος Μπαλαμπάνης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο Διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη  που διεξήχθη στην Βαρκελώνη την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.

Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο φέτος διοργανώθηκε από την Κυβέρνηση της Καταλονίας, ήταν η προώθηση της διάταξης του 2030 που αφορά την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, με εστίαση σε ζητήματα διαχείρισης νερού, ενέργειας και περιβαλλοντικής υποστήριξης γύρω από τη Μεσόγειο.

«Το Συνέδριο μας παρείχε μια καλή ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες στρατηγικές και τις πολιτικές, ώστε να υπερβούμε την πρόκληση της έλλειψης νερού στην περιοχή της Μεσογείου», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ανέφερε ακόμα ότι το νερό και η ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για την τρέχουσα και μελλοντική ανάπτυξη της Μεσογείου.

«Προωθώντας την κυκλική οικονομία και την περιφερειακή συνεργασία, προωθούμε παράλληλα τον μακροπρόθεσμο στόχο για μία περιφερειακή κοινότητα νερού και ενέργειας» επεσήμανε ο κ. Μπαλαμπάνης, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη δράση δίνει έμφαση στα προβλήματα νερού και στην έρευνα για την ανάπτυξη αποδοτικότερων τρόπων διαχείρισης του πολύτιμου αυτού αγαθού, ειδικότερα σε μια περίοδο ευρείας μεταβλητότητας κλίματος και προοδευτικής μείωσης των υδάτινων πόρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις