Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Yoga παντού και στην Πάτρα! Η Αστερία Γκρίλλα μας δείχνει πώς γυμνάζονται σώμα και ψυχή στην ύπαιθρο!

Yoga παντού και στην Πάτρα! Η Αστερία Γκ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Η διάδοση της γιόγκα και πολλών μορφών διαλογισμού έχει πάρει πια μορφή χιονοστιβάδας στο δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα .  Παντού βλέπεις ανθρώπους να κάνουν γιόγκα – σε διαφημίσεις, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, πρωινές εκπομπές, ακόμη και κινούμενα σχέδια.

Γιόγκα για το άγχους, για  ψυχοσωματική αρμονία, ακόμη και γιόγκα για εγκύους, ενώ πληροφορίες ήθελαν να γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί και σε προγράμματα σχολείων όπως έχει γίνει στο εξωτερικό.

Τα περισσότερα γυμναστήρια επίσης έχουν εντάξει τη γιόγκα στα προγράμματα γυμναστικής τους, ενώ ελεύθεροι «δάσκαλοι γιόγκα» κυκλοφορούν τις διαφημίσεις τους σε τουριστικά κέντρα και μεγαλουπόλεις.

Η εκτέλεση των ασκήσεων είναι σίγουρα εντυπωσιακή και παρότι μπορεί σε πρώτη ματιά να φαίνονται δύσκολες, μια προσπάθεια πείθει τους περισσότερους ότι σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτες.

Στην Πάτρα το κίνημα της γιόγκα έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει φανατικούς οπαδούς , όλων των ηλικιών, που μπορεί να συνωστίζονται στις γυμναστηριακές αίθουσες για να ασκηθούν αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να πάρουν το στρώμα τους και να κάνουν γιόγκα στο ύπαιθρο. Σε παραλίες, πάρκα και άλλους χώρους.

Η απόδοση των θέσεων της γιόγκα από ανθρώπους που την έχουν μελετήσει και την έχουν εξασκήσει για χρόνια, όπως η γνωστή γυμνάστρια της Πάτρας Αστερία Γκρίλλα είναι σίγουρα εντυπωσιακή.

Όπως εξηγεί στο thebest:  «Η  yoga είναι μια ολοκληρωμένη επιστήμη της ζωής που έρχεται από την Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αναπτύσσει το σώμα, το νου και το πνεύμα. Για να υπάρξει πλήρης ανάπτυξη των τριών αυτών δυνάμεων πρέπει να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία. Για να καταλάβει κάποιος όλα όσα χρειάζεται η yoga θα πρέπει να τη δοκιμάσει ο ίδιος ώστε να κατανοήσει την μέθοδο που συνδυάζει όλες τις κινήσεις που χρειάζεται ο άνθρωπος για να έχει φυσική υγεία.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασκούνται στη γιόγκα και προσελκύονται από αυτή. Αυτό γιατί θεωρούν πώς η πρακτική της yoga τους βοηθά να αποκτήσουν και να διατηρήσουν το σώμα τους δυνατό, νεανικό και φυσικά ευλύγιστο. Αξιόλογο σε εμφάνιση και ζωτικότητα.

Άλλοι αναζητούν ανακούφιση από κάποια ιδιαίτερη πάθηση ή ακόμη βοήθεια και λύτρωση εξαιτίας των διάφορων μυοσκελετικών προβλημάτων που δημιουργούνται με την πάροδο των χρόνων ή και πολύ συχνά πλέον από τον σύγχρονο τρόπο ζωής πχ εκφυλισμοί της σπονδυλικής στήλης.

Πολλοί άνθρωποι πάλι παρακινούνται από τα μέσα ενημέρωσης που όλο και περισσότερο αναφέρονται στη yoga ως το νέο τρόπο άσκησης που σου προσφέρει αυτό που ψάχνεις, συνειδητά και ασυνείδητα.

Η yoga με μια πρώτη ματιά φαίνεται  να είναι μια σειρά από παράξενες θέσεις – ποζες που κρατούν το σώμα γερό και δυνατό. Με τον καιρό όμως αυτός που συνεχίζει την πρακτική του παρατηρεί την ουσιαστική αλλαγή στη στάση σώματός του καθώς και στη στάση του προς τη ζωή γενικότερα.

Tο σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι πως μπορούν να ασκούνται στη yoga συγχρόνως με οποιοδήποτε άλλο είδος άσκησης καταπιάνονται ή αγαπούν και δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν για οποιοδήποτε λόγο. Είναι σίγουρο πώς θα βγουν κερδισμένοι και πώς θα τους βοηθήσει να διώξουν τη φυσική και νοητική ένταση απελευθερώνοντας μεγάλα ποσά ενέργειας όσο κι αν φαίνεται περίεργο.

Η αλήθεια είναι πώς όλο και περισσότερο οι ασκούμενοι ασχολούνται με την αρχαία πρακτική της yoga καθώς επίσης αναζωογωνούν το σώμα τους μέσω των αναπνοών γνωστές ως pranayama που χρησιμοποιούν και τους βοηθά στον έλεγχο του νου και στην αίσθηση ανανέωσης, ηρεμίας και θετικής σκέψης κάτι που όλο και πιο πολύ χρειάζονται όλοι οι άνθρωποι λόγω του πιεστικού και γεμάτου εντάσεις σύγχρονου τρόπου ζωής.

Τέλος αυτό που αποτελεί την ουσία της yoga που σημαίνει "ένωση- union" πως η μέθοδος που δημιούργησαν οι αρχαίοι yogis (αρχαίοι Ινδοί) συνδυάζει όλες τις κινήσεις που χρειάζεται κάποιος για  να διατηρήσει τη φυσική του υγεία και να φθάσει σε ένα επίπεδο αυτοπραγμάτωσης που όλοι ψάχνουμε βαθμιαία συνειδητά και ασυνείδητα"

Η "τρέλα" που έχουν οι πατρινοί για τη γιόγκα τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε και με τις συμμετοχές στο ανοιχτό event του περασμένου Ιουνίου στην πλαζ της Πάτρας.

Η «Ανοιχτή Ημέρα Γιόγκα» στην Πλαζ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight