Μπουλντόζες τον Γενάρη στην Πατρών-Πύργου υπόσχεται ο Σπίρτζης- Γεμίζει νερό μέσα στο μήνα το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Κοινωνία

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών

04/11/2018 11:55

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Το ντέρμπι Παναχαϊκή - Ολυμπιακός, τα επεισόδια και η γενική παράλυση μιας πόλης
Αιτωλικό: Προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά με κουβέρτα και κάηκε ζωντανός!
Διαβάστε επίσης
Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά Σε ηλικία 33 ετών έχασε τη μάχη
Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά
Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την ΑγυιάΔιατηρούσε καφετέρεια στην Αγυιά
Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την Αγυιά
Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα»Μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου
Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα»
Μπουλντόζες τον Γενάρη στην Πατρών-Πύργου υπόσχεται ο Σπίρτζης- Γεμίζει νερό μέσα στο μήνα το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου  Τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο υπουργείο Υποδομών
 

Το δρόμο του Ελεγκτικού Συμβουλίου, της Βουλής κι εντέλει της έναρξης εργασιών παίρνουν το αμέσως προσεχές διάστημα οι 6 από τις 8 εργολαβίες του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου. Αυτό διαβεβαίωσε τους φορείς Αχαΐας και Ηλείας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο γραφεί του στην Αθήνα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Πρόκειται ουσιαστικά τροποποίηση του σχεδιασμού που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη σύσκεψη για το θέμα οπότε και είχε προταχθεί το σενάριο οι εργολαβίες να πάνε όλες μαζί προς έγκριση στη Βουλή. Η αλλαγή του σεναρίου κρίθηκε απαραίτητος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει η εμπλοκή με τις άλλες δύο εργολαβίες που αφορούν τα τμήματα 2 και 3 που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Ηλείας.

Και τις δύο αυτές εργολαβίες είχε αναλάβει αρχικά ο «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα όμως κατά πώς φαίνεται δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν από την συγκεκριμένη εταιρεία. Όμως και ο δεύτερος μειοδότης, σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου έχει θέματα, οπότε κατά συνέπεια πρέπει να δοθούν στον τρίτο, γεγονός που μπορεί να επιφέρει καθυστερήσεις με ενστάσεις και άλλες διαδικασίες. Έτσι για να μην καθυστερεί χωρίς λόγο η πρόοδος και στα υπόλοιπα κομμάτια του έργου αποφασίστηκαν όσα είναι έτοιμα να προχωρούν, ακόμα και ένα-ένα εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άλλες 6 εργολαβίες μπορούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα να σταλούν στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο και μετά οδηγηθούν, αφού μεσολαβήσει η ψήφισή τους από τη Βουλή, σε συμβασιοποίηση, γεγονός που θ’ ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών. Στόχος είναι να μπουν μπουλντόζες τον Ιανουάριο του 2019.

 

Επιμελητήριο Ηλείας: Ασαφής η εικόνα για την Πατρών-Πύργου, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες

 

Εκτός από το θέμα του αυτοκινητόδρομου την συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές και δήμαρχοι Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και οι συνεργάτες του, απασχόλησε και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Σε αυτό το μέτωπο (που αφορά βέβαια μόνο την Αχαΐα) έγινε γνωστό ότι περί τις 15 Νοεμβρίου οι εργασίες ουσιαστικά ολοκληρώνονται κι έτσι εντός του μήνα θα γίνει η «έμφραξη».

Τούτο σημαίνει ότι το φράγμα θα αρχίσει να γεμίζει από το νερό της βροχής. Για να γεμίσει πλήρως απαιτούνται δύο χειμώνες, νωρίτερα όμως μέχρι την Άνοιξη του 2019 θεωρείται ότι θα έχει αρκετό νερό για να χρησιμοποιηθεί.

Ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε επίσης ότι μέσα στον μήνα θα καταθέσει σχέδιο για τον Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος. Στο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα συμμετέχουν το κράτος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και καταρχήν οι τρεις Δήμοι που θα υδροδοτηθούν (Πάτρας, Ερυμάνθου και Δυτική Αχαΐας). Στην περίπτωση που κάποιος από τους Δήμους δεν θέλει να συμμετάσχει τότε το μερίδιό του θα το κρατάει η πολιτεία. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα η δημοτική Αρχή Πελετίδη έχει αρνηθεί να συμμετέχει στον Φορέα.

Επίσης το κράτος θα αναλάβει για τρία χρόνια το λειτουργικό κόστος του φράγματος, ενώ οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από την απόσπαση υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες. Με την παρέλευση της τριετίας ο Φορέας θα μπορεί πλέον, να κάνει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και να αναλάβει, από τα έσοδα που θα έχει, το κόστος λειτουργίας του φράγματος.

Τέλος ο κ. Σπίρτζης υποσχέθηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί την Πάτρα για το θέμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 04/11/2018 11:55

Τυπώθηκε: 23/04/2019 13:36

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/505748

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά Πάτρα: Έφυγε νωρίς η Γεωργία Κασκαμπά – Αφήνει πίσω άνδρα και δυο παιδιά
Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα Τα τρία παιδιά του ιδιοκτήτη του ASOS και πιο πλούσιου ανθρώπου της Δανίας, νεκρά στη Σρι Λάνκα
Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την Αγυιά Αύριο η κηδεία της 33χρονης Γεωργίας Κασκαμπά από την Αγυιά
Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα» Αίγιο - αδελφός 35χρονης: «Δεν πίστευα ότι αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση θα μας χτυπούσαν την πόρτα»
Τι γίνεται με την Αννίτα Πάνια; Η μήνυση και το αυτόφωρο  Τι γίνεται με την Αννίτα Πάνια; Η μήνυση και το αυτόφωρο
Το σπίτι στην Κορίνθου της Πάτρας που έχει από αιώνες μια αύρα διανόησης! Το σπίτι στην Κορίνθου της Πάτρας που έχει από αιώνες μια αύρα διανόησης!
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Μ. Δευτέρα 22 και τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου
Πάτρα: Πέθανε ο γνωστός έμπορος Βασίλης Σωτηρόπουλος Πάτρα: Πέθανε ο γνωστός έμπορος Βασίλης Σωτηρόπουλος
Επέστρεψε στις νίκες και «κλείδωσε» τη Super League 2 η Παναχαϊκή Επέστρεψε στις νίκες και «κλείδωσε» τη Super League 2 η Παναχαϊκή
Συγκλονίζει η Νίκη Βίσση: Πέρασε όλο το χειμώνα στο υπόγειο του καμένου της σπιτιού στο Μάτι Συγκλονίζει η Νίκη Βίσση: Πέρασε όλο το χειμώνα στο υπόγειο του καμένου της σπιτιού στο Μάτι