Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πάτρα, Καναδάς και ένας μεγάλος «Σταθμός» γεύσεων – Η ιστορία του Πατρινού επιχειρηματία Παναγιώτη Φλογερά

 Πάτρα, Καναδάς και ένας μεγάλος «Σταθμό...

Ο χώρος της εστίασης τον "κέρδισε" από νωρίς και για πάντα

Μια ζωή με εναλλαγές, μετακομίσεις,  επιχειρηματικότητα, σκληρή δουλειά, με Ελλάδα, με  Καναδά  και  πολλές  γεύσεις! Κυριολεκτικά και μεταφορικά…Ο Παναγιώτης Φλογεράς γέννημα της Πάτρας και γνωστός από την επιχειρηματική του δραστηριότητα με το  café –restaurant «Σταθμός» μιλά στο thebest.gr για τους σταθμούς της δικής του ζωής στο επιχειρείν και για τη φιλοσοφία του στον χώρο της εστίασης, που ήταν πρωτόγνωρη σε πολλά σημεία για την Πάτρα. Ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων  και μας λέει πώς ξεκίνησαν όλα.

 

Της Ελευθερίας Μακρυγένη

Ο Παναγιώτης Φλογεράς γεννήθηκε και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην Πάτρα. Το 1967, όταν ήταν έφηβος, όλη η οικογένεια μετακομίζει στον Καναδά. Βιώνει τη μετάβαση από το γνώριμο περιβάλλον, στο οποίο είχε τους φίλους του, σε μια ξένη χώρα, η οποία ωστόσο θα του δώσει πολλά πράγματα, ιδιαίτερα πάνω στα κομμάτι της εστίασης, που θα επιλέξει για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

Θα προσαρμοστεί και από τα 16 περίπου χρόνια του αρχίζει να εργάζεται βοηθητικά στα μεγάλα restaurant που διατηρούσε ο πατέρας του και ο γαμπρός του στον Καναδά. Παρά το γεγονός ότι σπουδάζει οικονομικά, δεν θα ασχοληθεί με αυτόν τον κλάδο και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του θα επιστρέψει στην εστίαση. Ο χώρος των restaurant τον κερδίζει για πάντα, όπως αποδείχτηκε.

Στα 22 χρόνια του μαζί με τον αδερφό του θ΄ανοίξουν στο St. John το δικό τους pub-restaurant, το “Aquarius”, το οποίο λειτουργεί ως σήμερα σε ιδιόκτητο χώρο, ενώ σε λειτουργία παραμένει και το Mediterranean Club Restaurant, η επιχείρηση του πατέρα του, Γιώργου, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή και του γαμπρού του. Μετά από το πρώτο pub – restaurant ο Παναγιώτης Φλογεράς συνεχίζει με τη δημιουργία άλλων δύο εστιατορίων και μιας αλυσίδας καθαριστηρίων.

Έχει 7 αδέρφια και η οικογένεια έχει «βγάλει» πέντε επιστήμονες και τρεις που ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης, ενώ ο πρώτος από την οικογένεια που είχε κάνει το βήμα να πάει στην Αμερική ήταν ο παππούς του το 1906.

«Γύρω στα 1987 γινόταν μεγάλο promotion ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα και θεώρησα ότι μπορώ να κάνω μια καλή επένδυση στην χώρα μου».

 

Αφού έχουν προηγηθεί άλλες επενδύσεις , το 1997,  έρχεται το café – restaurant «Σταθμός» στην Πάτρα. Και σε αυτή την επιχείρηση ο Παναγιώτης Φλογεράς μαζί με τους δύο γιους του, τον Δημήτρη και τον Γιώργο, εργάζονται σκληρά. Δημιουργούν έναν καλαίσθητο χώρο, που χαρακτηρίζεται για την ποιότητα των υπηρεσιών του, τη γευστικότητα του μενού του και τις πολλές επιλογές που προσφέρει. Σε μια θέση - σημείο αναφοράς για την Πάτρα, ο οποίος προσφέρεται για all day απόλαυση, από το πρωί με καφέ μέχρι φαγητό και ποτό.

 

Ο Παναγιώτης Φλογεράς μέσα από τον «Σταθμό» «κοινώνησε» στην Πάτρα την εμπειρία του από την Αμερική ακόμα και τις συνταγές που έχει η οικογένεια στην κατοχή της εδώ και δεκαετίες. Η ποικιλία, η σαλάτα του Καίσαρα, τα dressing τα Burgers και άλλα, εντάχθηκαν στο μενού και οι πελάτες τ΄αγάπησαν. «Θελήσαμε με τον Σταθμό, να δείξουμε την καλή πλευρά του φαγητού με την τεχνογνωσία και την  ποιότητα που διαθέτουμε, με ένα πλήρες μενού» και ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά. Ιδιαίτερη έμφαση έδινε και δίνει και στην έγκαιρη εξυπηρέτηση των πελατών και μας εξηγεί γιατί είχε εξαρχής βοηθό σερβιτόρου, που δεν συνηθιζόταν παλαιότερα στην Πάτρα.

«Αλλάξαμε τα standarts, η αλήθεια είναι αυτή.Π.χ. ό,τι υπάρχει στην ποικιλία μας είναι όλα στο grill , ή λόγου χάρη δεν ήξεραν τι πάει να πει βοηθός σερβιτόρου. Θέλω να προσφέρουμε στους πελάτες σωστό προϊόν , καλές υπηρεσίες και πάντα με χαμόγελο». Επίσης από το 2003, ο «Σταθμός» προσφέρει δωρεάν brunchκάθε Κυριακή, πρακτική επίσης ασυνήθιστη για την εποχή. «Θέλαμε με αυτό τον τρόπο να πούμε ευχαριστώ στον κόσμο που μας προτιμά και μας στηρίζει». Τα brunch επανήλθαν για τη νέα φθινοπωρινή – χειμερινή σεζόν.

Πέρα από αυτό ο «Σταθμός» διαθέτει τμήμα catering, πιο gourmet γεύσεις, «όπως το φιλέτο σολωμού και το ψαρονέφρι με τη δική μας special sauce».

Παρά το γεγονός ότι η κρίση «χτύπησε» και την εστίαση στην Πάτρα ο Παναγιώτης Φλογεράς μας λέει ότι δεν έκανε καμία έκπτωση στην ποιότητα των προϊόντων του και των υπηρεσιών του. Εξάλλου η φιλοσοφία του δεν του το επιτρέπει. «Αν δεν μου αρέσει κάτι εμένα, δεν το προσφέρω στους πελάτες μου».

 

Τόσα χρόνια μετά ο Παναγιώτης Φλογεράς δεν επαναπαύεται και εξακολουθεί ν΄ αφιερώνει πολλές ώρες στην επιχείρησή του.

«Σ΄αυτόν τον χώρο με κράτησε το γεγονός πως βλέπω την εστίαση με τη ματιά του λειτουργήματος. Αυτό σημαίνει για μένα να δίνεις τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν ένα καλό φαγητό, ένα καλό ρόφημα. Αγαπώ αυτό που κάνω και δεν προσφέρω κάτι, αν δεν το έχω δοκιμάσει πρώτα εγώ κι αν δεν μ΄αρέσει. Κι έτσι έρχεται η διάρκεια και η σταθερή υποστήριξη από τον κόσμο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά