Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχές του 2019 η μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη - Όλο το σχέδιο του Δήμου Πατρέων για το κέντρο

Αρχές του 2019 η μερική αντιδρόμηση της ...
Βγενόπουλος Φάνης

Σε προτεραιότητα και η αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως για τα λεωφορεία

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκτιμούν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, ότι θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο της μερικής αντιδρόμησης της οδού Κανακάρη. Ένα μέτρο που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό της πόλης καθώς συνδυάζεται με τη λειτουργία της μικρής περιμετρικής, του κόμβου Κούρτεση και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε οδό διπλής κατεύθυνσης και συνδυασμός όλων αυτών με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη και Κορίνθου.

Όπως έχει γράψει το thebest.gr, ο σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων είναι η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει σε δύο φάσεις, με πρώτο  το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος, την ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική Αρχή θα συγκαλέσει σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να αποφασιστεί πότε και μέχρι ποιο ύψος της οδού θα γίνει η αντιδρόμηση.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο ανάδοχος τοποθέτησης των νέων φωτεινών σηματοδοτών σε Κανακάρη και Κορίνθου, μια εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η διοικήτρια της Τροχαίας Πατρών, μιας και το πρώτο διάστημα θα απαιτηθεί η παρουσία τροχονόμων στο σημείο όπου θα συναντούνται οι… αντιδρομήσεις σε Κανακάρη και Κορίνθου.

Εάν, για παράδειγμα, αποφασιστεί η αντιδρόμηση να φτάσει από την Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι τη Γούναρη, τότε στις διασταυρώσεις της Γούναρη με την Κανακάρη και με Κορίνθου, θα υπάρχουν τροχονόμοι, οι οποίοι θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία, πέρα από τους φωτεινούς σηματοδότες και τη σήμανση.

Βέβαια, ο χρόνος εφαρμογής του μέτρου των αντιδρομήσεων,  σε μεγάλο βαθμό, εξαρτάται από το χρόνο υλοποίησης της εργολαβίας τοποθέτησης των φωτεινών σηματοδοτών, της σήμανσης και της διαγράμμισης σε Κανακάρη και Κορίνθου.

Η εργολαβία, που θα φτάσει μέχρι την Αγίας Σοφίας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019. Ήδη βέβαια, οι υποδοχές για τους φωτεινούς σηματοδότες έχουν φτάσει μέχρι τη Γούναρη, και συνεχίζονται οι εργασίες, ωστόσο και σε αυτό το τμήμα πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας και να γίνουν διαγραμμίσεις.

Όλα αυτά τα τεχνικής φύσεως θέματα θα εξεταστούν στην προσεχή σύσκεψη των αρμοδίων, όπου και αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

 

Η αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως

Η αντιδρόμηση της υπόλοιπης οδού θα γίνει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, μόλις ολοκληρωθούν μια σειρά από προϋποθέσεις, βασική εκ των οποίων είναι η εναλλακτική διαδρομή των αστικών λεωφορείων εκτός της Κανακάρη, καθώς εκεί υπήρξαν προβλήματα προσπελασιμότητας.

Η λύση που προκρίνεται από τη δημοτική Αρχή είναι η αντιδρόμηση Μαιζώνος (μετά το κέντρο) – Κωνσταντινουπόλεως για τις λεωφορειακές γραμμές, όπως προβλέπεται και από τη μελέτη Δοξιάδη, ώστε τα αστικά λεωφορεία να ακολουθούν τη διαδρομή: Ναυαρίνου - Κανακάρη - Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος - Κωνσταντινουπόλεως - Αγίας Σοφίας - Κόμβος Κουρτέση - Πανεπιστημίου.

Για το θέμα αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Στάμος, δημοσιεύεται εντός  των ημερών η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύνταξη της σχετικής συγκοινωνιακής μελέτης και βάσει των χρονοδιαγραμμάτων θα είναι έτοιμη στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Οι μελετητές θα κληθούν να εξετάσουν και το νέο κυκλοφοριακό χάρτη της Πάτρας, μετά τη λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής και να προτείνουν λύσεις για τις συγκοινωνίες, την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων στο τμήμα από Μίνι Περιμετρική, Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι Αμερικής. Παράλληλα, θα κληθούν να λάβουν υπόψη τους τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εντός του 2019, αλλά και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου.

Με την παραλαβή εκ μέρους του Δήμου, του πρώτου μέρους της μελέτης που αφορά την αντιδρόμηση Μαιζώνος – Κωνσταντινουπόλεως θα προχωρήσουν και όλες οι υπόλοιπες ενέργειες υλοποίησης της. (προμήθεια και εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών κλπ).

Δείτε τους νέους φωτεινούς σηματοδότες που έχουν τοποθετηθεί στην Κανακάρη και και στην Κορίνθου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις