Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"ΧΑΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

"ΧΑΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ ...

Ποιά άραγε θα υποδυθεί την Τρισεύγενη;

Χαμός από προσέλευση ηθοποιών, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες στην ακρόαση που έγινε στην Αθήνα για το ανέβασμα του θεατρικού έργου του Κωστή Παλαμά, "Τρισεύγενη" από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου.

Η ακρόαση της Αθήνας έλαβε χώρα μία εβδομάδα αργότερα από την πρώτη που οργανώθηκε στην Πάτρα στο Μπάρρυ, και φιλοξενήθηκε στο θέατρο Βέμπο της οδού Καρόλου την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  2018. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του thebest.gr ήταν τέτοια η προσέλευση που χρονικά δεν έφτασε η μέρα ώστε ο Κώστας Τσιάνος να δει όλους τους υποψηφίους.

Από την πλευρά ορισμένων εκ των καλλιτεχνών εκφράστηκε δυσαρέσκεια και κάποιοι δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν με αποτέλεσμα να κανονιστεί η συνέχεια της ακρόασης και την Τρίτη 16/10 το πρωί ώστε ο σκηνοθέτης να έβλεπε και όσους δεν πρόλαβε την πρώτη μέρα, πράγμα που έγινε. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ή γνωστοποιηθεί η διανομή και κυρίως η ηθοποιός που θα ερμηνεύσει τον απαιτητικό ρόλο της Τρισεύγενης, ενός έργου με στοιχεία λαικής παράδοσης, ρομαντισμού και κάτι από Ρωμαίο και Ιουλιέττα με φόντο το Μεσολόγγι.

Η πρεμιέρα πάντως έχει οριστεί για τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Φέτος συμπληρώνονται 75 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά  καθώς και 160 χρόνια από τη γέννηση του.

Η Τρισεύγενη είναι το μοναδικό θεατρικό έργο του μεγάλου ποιητή και έχει παρασταθεί ελάχιστες φορές και πάντα υπήρξε ένα ξεχωριστό γεγονός το ανέβασμά του.

Η ιστορία:

Μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα, ταράζει την ήσυχη ζωή ενός μικρού χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί μ’ ένα νέο. Τα δυο παιδιά ανήκουνε σε δυο οικογένειες που τις χωρίζει ένα παλιό μίσος. Η τραγωδία δεν αργεί να ξεσπάσει.

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιείται σε  συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και άλλους φορείς που συνδέονται με την διατήρηση και προβολή του έργου του Παλαμά και αποτελεί την κεντρική εκδήλωση μιας σειράς αφιερωματικών εκδηλώσεων (μουσικών, θεατρικών, διαλέξεων, εκθέσεων) που θ’ ακολουθήσουν προς τιμή του μεγάλου ποιητή.

Άλλωστε και ο Δήμος Πατρέων έχει ανακηρύξει το 2019 έτος Κωστή Παλαμά.

Οι έως τώρα γνωστοί συντελεστές της παράστασης που ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας είναι οι εξής:

Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης.

Σκηνικά- Κοστούμια: Άγγελος Αγγελής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture