Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην αστυνομία για όσα έκανε - Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για μένα "- Η απολογία του πατρινού μπάρμαν

"Ήθελα να παραδώσω τον Μπακάρι στην...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι αντιφάσεις και η βίαιη προσαγωγή του πρώτου κατηγορούμενου

«Ήθελα να τον παραδώσω στην αστυνομία για όσα έκανε» είπε ο πατρινός μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία του Μπακάρι Χέντερσον. Η  πολύκροτη δίκη συνεχίστηκε σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού δικαστηρίου με την απόφαση να προσαχθεί  τη Δευτέρα βίαια προκειμένου να καταθέσει ο πρώτος κατηγορούμενος.

Πώς πέθανε τελικά ο Μπακάρι Χέντερσον; Τι κατέθεσε σήμερα η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα

Την πρώτη ημέρα της δίκης ζητήθηκε να μεταφραστεί το βούλευμα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει  στην αγγλική γλώσσα που είναι η μητρική του, καθώς η πλευρά του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει τόσο καλά την σερβική γλώσσα στην οποία ήταν γραμμένο το βούλευμα.

 

Βίαιη προσαγωγή του πρώτου κατηγορούμενου

 

Έτσι και έγινε αλλά ο κατηγορούμενος τελικά αρνήθηκε και πάλι να βρεθεί ενώπιων του δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας συμφώνησε με την βίαιη προσαγωγή του λέγοντας ότι πρόκειται για «εμπαιγμό προς την εισαγγελία που ασχολείται εδώ και 15 μέρες με τον αν ο κατηγορούμενος να έρθει στο δικαστήριο».

 

Η κατάθεση του πατρινού μπάρμαν

Ο 35χρονος μπάρμπαν του μαγαζιού από το οποίο ξεκίνησε ο μοιραίος καβγάς περιέγραψε εκείνο το βράδυ ξεκινώντας από τη στιγμή που ενώ βρισκόταν στο μπαρ γύρισε το κεφάλι του και  διαπίστωσε ότι έλειπε κόσμος και ότι έχει δημιουργηθεί αναστάτωση.

Δίκη Μπακάρι: Ο πατέρας του Πατρινού μπάρμαν που κατηγορείται για συνέργεια στη δολοφονία - "Αισθάνομαι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη στο παιδί μου"

«Έβγαιναν όλοι από την αριστερή έξοδο και πήγα να δω τι συμβαίνει. Είδα έναν άνθρωπο με αίμα στο κεφάλι. Τόσο πολύ αίμα δεν έχω ξανά δει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε εξηγώντας ότι είδε τον Μπακάρι, ο οποίος περιτριγυριζόταν από αρκετά άτομα, να βρίζει την Σερβία και να προκαλεί να τον πλησιάσουν «για να τους κάνει τα ίδια με τους άλλους».

Από τον πρώτο κατηγορούμενο (ο οποίος θα προσαχθεί βίαια ενώπιων του δικαστηρίου) ανέφερε ότι άκουσε πως το πρόσωπο της Ντανίτσα (της κοπέλας που έκανε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί) ήταν γεμάτο αίματα.

Σύμφωνα με όσα είπε στην απολογία του, όταν την είδε να κλαίει και να βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση θέλησε να πιάσει τον Μπακάρι και «να τον παραδώσει στις αρχές για αυτό που είχε κάνει». Όπως ανέφερε θα το έκανε για οποιονδήποτε.

 

Το θύμα με πλησίασε απειλητικά και ήθελα να αμυνθώ

 

Σύμφωνα με την απολογία του το θύμα τον πλησίασε απειλητικά και με πρόθεση να τον χτυπήσει κι έτσι εκείνος έβαλε τα χέρια του μπροστά στο κεφάλι του έτσι ώστε να αμυνθεί.  Τελικά όμως μεταξύ εκείνου καιτου θύματος βρέθηκε ένας από τους υπόλοιπους  κατηγορούμενος.

«Είχα φοβηθεί. Αν δεν προέκυπτε άλλο πρόσωπο μεταξύ μας, θα είμαι χτυπήσει. Εγώ ήθελα απλά να αμυνθώ.

Η βία δεν ήταν ποτέ η πρώτη λύση για εμένα. Λόγω χαρακτήρα ποτέ δεν έμπλεκα σε καβγάδες. Από εκεί και πέρα είδα πλήθος ανθρώπων πάνω από το θύμα. Ήμουν σοκαρισμένος και έφυγα από το σημείο όταν άκουσα ότι κάποιος είχε καλέσει την αστυνομία προκειμένου να επιστρέψω στο μπαρ» ανέφερε.

Ο μπάρμαν ανέφερε επίσης πως όταν έφευγε ήρθαν άλλα δύο άτομα να χτυπήσουν τον Μπακάρι κι εκείνος τους είπε χαρακτηριστικά «Τι πάτε να κάνετε;»

 

Η βία δεν ήταν ποτέ λύση για εμένα

 

Λίγη ώρα αφού είχε επιστρέψει στο μπαρ η ασφάλεια ζήτησε από εκείνον και τον πρώτο κατηγορούμενο να πάνε στο αστυνομικό τμήμα .

Οι ώρες μέσα στο αστυνομικό τμήμα  και οι αντιφάσεις  με την προανάκριση

Κατά την παραμονή του στο αστυνομικό τμήμα ο πατρινός μπάρμαν είδε ,όπως  ανέφερε ότι είδε το βίντεο με το σκηνικό της δολοφονίας, αναγνώρισε τον εαυτό του και παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος πού κλώτσησε το θύμα μία φορά.   Όσα είπε στην απολογία του σχετικά με τον λόγο που βγήκε έξω από το μαγαζί και την πρόθεση του να παραδώσει το θύμα στην αστυνομία έρχονται σε αντίθεση με όσα είπε στην προανάκριση όπου υποστήριξε ότι πρόθεση του ήταν να ρίξει στον Μπακάρι «δύο χαστούκια».

Όλο το σκηνικό της δολοφονίας του Μπακάρι σε τέσσερα βίντεο- Τα 11 δευτερόλεπτα που του κόστισαν τη ζωή- Εντάσεις και απειλές στη δικαστική αίθουσα

Στην απολογία του ενώπιων του δικαστηρίου ανέφερε πως αυτό το κατέθεσε κατόπιν συμβουλής που του έδωσε ο δικηγόρος του. Όπως εξήγησε, άργησε  να καταλάβει ότι βρισκόταν στο τμήμα ως κατηγορούμενος για δολοφονία ενώ έμαθε πως ο Μπακάρι ήταν νεκρός από το… ίντερνετ!

Ανέφερε ότι δεν γνώρισε τους εμπλεκόμενους στον καβγά και  τόνισε ότι με όλους τους ανθρώπους που εργαζόταν στο μπαρ διατηρούσε καθαρά και μόνο επαγγελματικές σχέσεις.  Σχετικά με τον ρόλο του πρώτου κατηγορούμενου μέσα στο μαγαζί περιορίστηκε στο να πει ότι ήταν ο άνθρωπος που διοργάνωνε πάρτι για τουρίστες από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία.

Την "αγιογραφία" των Σέρβων έκαναν οι μάρτυρες υπεράσπισης στην δίκη για τη δολοφονία του Μπακάρι

 

Οι απολογίες  των υπόλοιπων κατηγορούμενων

Όλοι οι κατηγορούμενοι  που απολογήθηκαν σήμερα υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην όμορφη και φιλόξενη Ελλάδα προκειμένου να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές  και να ξεκουραστούν από τις δουλειές και τις ασχολίες τους.

Όλοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το θύμα χτύπησε τον Σέρβο με ένα μπουκάλι και ότι έκανε κάποιες χειρονομίες όμως δεν παραδέχθηκαν ότι τον χτύπησαν έξω από το μαγαζί που βρήκε τραγικό θάνατο.

Ένας από αυτούς ανέφερε ότι άκουσε κάποιον να λέει για τον άτυχο Μπακάρι «Κρατήστε τον! Αυτός χτύπησε αυτούς τους δύο!»(σ.σ.τον Σέρβο δηλαδή και την κοπέλα που έκανε δημόσιες σχέσεις στο μαγαζί).

Δεν ανέφερε όμως ότι το είπε ο πρώτος κατηγορούμενος πράγμα που ο ίδιος είχε καταθέσει κατά τη διάρκεια της προανάκρισης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις