Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έσβησε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρος -Ήταν ο φαρμακοποιός του "Ρετιρέ"

Έσβησε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Κούρος -...

Η κηδεία του θα γίνει στο Παλαιό Φάληρο την Πέμπτη 25/10

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού Νίκου Κούρου στα 90 του χρόνια. Ο εκλιπών αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ευρύ κοινό χάρη στον ρόλο του φαρμακοποιού και αγαπημένου της Κατερίνας (Κατερίνα Γιουλάκη) στο σήριαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Το Ρετιρέ» που είχε πρωτοπαιχθεί αρχές του ’90 στο Mega κι έκτοτε όποτε προβάλλεται πάντα κάνει μεγάλα νούμερα τηλεθέασης.

Ο Νίκος Κούρος είχε γεννηθεί στη Χαλκίδα στις 20 Μαρτίου του 1928. Είχε σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πιάνο και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και θέατρο στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1957 με το θίασο Άννας Λώρη- Άλκη Παπά (θέατρο “Διονύσια”, Καλλιθέα).

Ήταν για αρκετά χρόνια μέλος του Θεάτρου Τέχνης- Καρόλου Κουν και αργότερα μεταπήδησε σε άλλους θιάσους. Εκτός από το θέατρο, τον κινηματογράφο όπου μάλιστα είχε συνεργαστεί και με τον αξέχαστο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο σε ταινίες όπως «Ο Μελισσοκόμος», «Οι Κυνηγοί», κ.α., και την τηλεόραση, ο Νίκος Κούρος είχε εργαστεί και ως εκφωνητής θεατρικών και λογοτεχνικών εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (1954-1957). Είχε ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία αλλά και τη λογοτεχνία, έχοντας γράψει και εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές με τελευταία το «Κέρχνος λόγος και λόγος λιγύς».

Η κηδεία του αγαπητού ηθοποιού όπως έγινε γνωστό, θα γίνει την Πέμπτη 25/10/2018 στις 15:00 το μεσημέρι στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Marcello Mastroianni, ο Νίκος Κούρος και ο Serge Reggianni σε σκηνή τη ταινίας «Ο Μελισσοκόμος».

Ο Marcello Mastroianni, ο Νίκος Κούρος κ...

Ο Marcello Mastroianni, ο Νίκος Κούρος και ο Serge Reggianni σε σκηνή τη ταινίας «Ο Μελισσοκόμος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight