Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ετοιμάζεται ο "Τιτανικός ΙΙ" θα πλεύσει το 2022, ακριβώς 110 χρόνια μετά το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού

Ετοιμάζεται ο "Τιτανικός ΙΙ" θ...

Το σχέδιο της ναυτιλιακής εταιρείας Blue Star lines

Πριν από έξι χρόνια, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Κλάιβ Πάλμερ ανακοίνωσε τα σχέδια του να ναυπηγήσει ένα πλοίο, παρόμοιο του Τιτανικού. Τότε το έργο απέτυχε αλλά τώρα αναβιώνει και σύντομα οι επιβάτες θα μπορούν  να ταξιδέψουν με τον "Tιτανικό II".

Η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star lines σχεδιάζει το 2022 να στείλει ένα σκάφος παρόμοιο του «Τιτανικού» στο παρθενικό του ταξίδι - ακριβώς 110 χρόνια μετά το ναυάγιο του πλοίου το 1912.

Ο "Τιτανικός II" θα εκτελεί κυρίως τη διαδρομή μεταξύ Σαουθάμπτον και Νέας Υόρκης. «Η Blue Star θέλει να δημιουργήσει μια αυθεντική εμπειρία του "Τιτανικού"» δήλωσε ο Πάλμερ. Το πολυτελές εσωτερικό και οι καμπίνες θα διαμορφωθούν όπως του  «Τιτανικού», αλλά με «σύγχρονη τεχνολογία, καλύτερη ασφάλεια και συστήματα πλοήγησης του 21ου αιώνα», όπως πρόσθεσε ο Πάλμερ.

Ακόμα και τα τέσσερα διάσημα φουγάρα θα υπάρχουν στο νέο πλοίο, παρόλο που ο "Τιτανικός II" δεν θα κινείται πλέον με κάρβουνο αλλά με ντίζελ.

Ο Πάλμερ ανακοίνωσε το 2012, ότι σκοπεύει να ναυπηγήσει ένα αντίγραφο του Τιτανικού αξίας  500 εκατομμυρίων δολαρίων, και το πλοίο έπρεπε να ήταν έτοιμο το 2018. Αλλά εκείνη την εποχή ο Πάλμερ εγκατέλειψε το σχέδιό του, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων .

Τώρα  η ναυπήγηση του πλοίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2022. Στο Λονδίνο, ο Πάλμερ παρουσίασε τις λεπτομέρειες του νέου πλοίου, με εννέα καταστρώματα και 840 δωμάτια, τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν 2400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος. Το πλοίο θα καλύπτει κυρίως τη διαδρομή του Βόρειου Ατλαντικού ενώ το καλοκαίρι θα κατευθύνεται τακτικά και σε άλλους προορισμούς, όπως το Ντουμπάι.

Ο  «Τιτανικός » βυθίστηκε  στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη στις 14 Απριλίου 1912. Ήταν  τότε η μεγαλύτερη ναυτική επένδυση στον κόσμο και βυθίστηκε μετά από πρόσκρουση με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό. Οι 1515 από τους 2000 επιβαίνοντες στο πλοίο πνίγηκαν στα νερά του Ατλαντικού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight