Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ετοιμαστείτε να τρομάξετε από την Πέμπτη - Έρχεται η "Νύχτα με τις Μάσκες"

Πάτρα: Ετοιμαστείτε να τρομάξετε από την...

Πρωταγωνιστεί και πάλι η Τζέιμι Λι Κέρτις

Αφού «έσκισε» στο Αμερικάνικο boxoffice το περασμένο σαββατοκύριακο με σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια ξεκίνημα, το νέο «Halloween – Η Νύχτα με τις Μάσκες» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν με πρωταγωνίστρια όπως και πριν 40 χρόνια, την σχεδόν 60 ετών σήμερα Τζέιμι Λι Κέρτις, καταφθάνει σε διανομή της Tulip στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 25/10/2018 και αναμένεται να κάνει ρεκόρ εισπράξεων κι εδώ.

Το φιλμ θα παιχθεί κι εδώ στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978 δια χειρός τότε Τζον Κάρπεντερ, αναγεννήθηκε θριαμβευτικά φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου.

Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο σφαγής, είναι τόσο λιτή και εύστοχη ώστε αποκτάει μόνη της αρχετυπική διάσταση για τα δεδομένα των ταινιών τρόμου, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Η Νύχτα με τις Μάσκες του 1978 ήταν η πρώτη ταινία Halloween που εμπνεύστηκε ο Τζον Κάρπεντερ και στάθηκε η αφορμή, οι κινηματογραφικές αίθουσες να γεμίσουν με slasher movies στις επόμενες δεκαετίες, ενώ η αλληγορική διάστασή τους σε σχέση με τον «αναίτιο κακό» γέννησε μια ολόκληρη μυθολογία τρόμου.

Σαράντα χρόνια μετά, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν δίνει μία άξια συνέχεια στον μακάβριο εφιάλτη του Κάρπεντερ, με την Τζέιμι Λι Κέρτις ξανά όπως προείπαμε, στον ρόλο που την έκανε τότε superstar. Παίζουν και οι Τζούντι Γκριρ, Γουίλ Πάτον, Βιρτζίνια Γκάρντνερ, Νικ Καστλ.

Στο μεταξύ το Flix it του σάιτ flix.gr, θα παρουσιάσει την αυθεντική «Νύχτα με τις Μάσκες» του Τζον Κάρπεντερ από το 1978 στην πιο στοιχειωμένη προβολή του φετινού Halloween.

Ήταν 1978 όταν ο Τζον Κάρπεντερ αποφάσισε, χωρίς ιδιαίτερο budget, χωρίς ουσιαστικά αναγνωρίσιμα ονόματα και χωρίς την υποστήριξη κάποιου στούντιο, να κάνει μια ταινία που βασίστηκε μόνο στη δύναμη της ιδέας της, πραγματοποιήθηκε κυρίως λόγω της ευρεσιτεχνίας και επιμονής των συντελεστών της και ήρθε να συναντήσει την πρωτοφανή διαπίστωση ότι καμία ταινία μέχρι τότε στην ιστορία του σινεμά δεν είχε χρησιμοποιήσει τη λέξη «Halloween» στον τίτλο της, όπως έγραψε το flix.gr.

Ανήμερα λοιπόν του φετινού Halloween, της Αμερικάνικης αυτής γιορτής μεταμφιεσμένων (κυρίως σε μάγισσες, ξωτικά και τρομακτικά πλάσματα) στις 31 Οκτωβρίου, το Ξενοδοχείο Μπάγκειον στην Πλατεία Ομονοίας της Αθήνας θα μεταμορφωθεί στο ιδανικό σκηνικό για την πιο στοιχειωμένη προβολή. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, οι θέσεις όμως θα είναι περιορισμένες για μια και μόνο προβολή στην Ελλάδα, ακριβώς στις 21:00.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture