Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η επιλογή υποψηφίου Δημάρχου σε ΡΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ- Έρχεται τη Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης

Πάτρα: Στην τελική ευθεία η επιλογή υποψ...

Δεν έχουν πέσει οι γέφυρες επικοινωνίας με τις άλλες παρατάξεις

Εντείνονται οι διεργασίες εντός της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, καθώς επιθυμία όλων είναι το συντομότερο δυνατό, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, να υπάρξει συμφωνία για το όνομα του υποψηφίου Δημάρχου που θα υποστηριχθεί. Μάλιστα τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου θα βρεθεί στην Πάτρα ο Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θα προεδρεύσει ουσιαστικά της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος όπου θα τεθούν επί τάπητος οι περιπτώσεις όλων των Δήμων αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την προηγούμενη μέρα, στις 28, θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του κυβερνόντος κόμματος και για την προετοιμασίας της χθες, Δευτέρα, διεξήχθη το συντονιστικό του οργάνου. Στόχος είναι έως τα τέλη του μήνα να έχουν υπάρξει αποφάσεις, ωστόσο δεν αποκλείεται οι διεργασίες να «τραβήξουν» λίγο παραπάνω καθώς κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει και σε κεντρικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, την περασμένη Κυριακή, υπήρξε Συντονιστικό και της ΡΑΠ όπου επίσης συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις μετά και από την αποχώρηση, στο τέλος της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, της Ουρανίας Μπίρμπα η οποία ήταν ένα από τα πρόσωπα που συζητούνταν για επικεφαλής της παράταξης. Το συντονιστικό της ΡΑΠ φάνηκε να συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει συναπόφαση τόσο των αυτοδιοικητικών όσο και των δύο κομμάτων που πλέον την στηρίζουν, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων.

Το πρόσωπο που φαίνεται να συζητείται πλέον έντονα για υποψήφιος δήμαρχος είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, Γιώργος Ρώρος, χωρίς να αποκλείονται και άλλα άτομα με εμπειρία και ικανότητες.

Τα μέλη της ΡΑΠ εκτιμούν ότι εάν ληφθεί μια απόφαση, τότε μπορεί και πάλι να ξεκινήσουν, από άλλη βάση, οι συζητήσεις με τις υπόλοιπες παρατάξεις, όπως π.χ. η «Τώρα για την Πάτρα» που όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί κοινοί τόποι συζήτησης και παρεμβάσεων. «Το θέμα έπρεπε να έχει τελειώσει από καιρό, ακόμα και από το καλοκαίρι. Η καθυστέρηση δεν βοηθάει. Πρέπει και οι συζητήσεις με όλες τις άλλες παρατάξεις να τίθενται υπό την εποπτεία του υποψηφίου Δημάρχου», επισημαίνει σχετικά μιλώντας στο thebest.gr το στέλεχος της ΡΑΠ, Γιάννης Λάμπρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις