Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσία του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε ο πέμπτος κύκλος προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ»

Παρουσία του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε ο...

Στο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος

Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, ο πέμπτος κύκλος προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ», που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων στην Αθήνα. Την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Όλα είναι δρόμος» τίμησε με την παρουσία του ο δημιουργός της, Παντελής Βούλγαρης, μαζί με τη σύζυγό του, την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με το κοινό, τον σκηνοθέτη και τους: Μαρία Παραδείση, αναπληρώτρια καθηγήτρια - ιστορικός κινηματογράφου, Ντένυ Πάνιτς, ψυχαναλύτρια και Γιώργο Γκικαπέππα, σκηνοθέτη. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Χατζηανδρέου.

Ο καθένας μίλησε από τη δική του σκοπιά, αλλά το στοιχείο που τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους ήταν το υποκειμενικό βίωμα στην τέχνη. Το πώς δηλαδή ένα έργο τέχνης ή μια ταινία ερμηνεύεται υποκειμενικά από τον κάθε θεατή, σύμφωνα με τα βιώματά του, και βλέπει σε αυτό ότι τον αγγίζει.

Όταν ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης ερωτήθηκε από το κοινό πώς εμπνέεται τις ιστορίες του, απήντησε με την παρατήρηση. Για τις 3 σπονδυλωτές ιστορίες του «Όλα είναι δρόμος», που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απώλεια και το τραύμα, ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι τις εμπνεύστηκε από προσωπικά του βιώματα.

Ο κύκλος «Σινεμά με τον Φρόυντ» συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας «Ο αθώος» (1976) του Λουκίνο Βισκόντι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.00 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

http://psychoanalysis.gr/

www.trianon.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture