Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΝ "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟΝ "ΑΠΟΛΛΩΝΑ" Η ΕΛΕΝΗ ...

Η παράσταση "Τα Σκουπίδια" παίχθηκε & το Σάββατο 20/10 στις 21.00 και την Κυριακή 21/10 στις 20.00

Γέμισε από κόσμο το πρώτο βράδυ, την Παρασκευή 19/10/2018 το Δημοτικό θέατρο Απόλλων όπου παρουσιάστηκε η παράσταση του Γιάννη Ξανθούλη «Τα σκουπίδια» με πρωταγωνίστρια την γνωστή και αξιόλογη ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου. Στην παράσταση σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη συμπρωταγωνιστούν ο Αντώνης Ξένος που είναι και σύζυγος της Ελένης Γερασιμίδου, ο Άκης Σιδέρης και η Αγγελική Ξένου, η οποία και είναι κόρη του ζεύγους Γερασιμίδου – Αντ. Ξένου.

Σε πολλά σημεία είναι ιδιαίτερα προφητικό αυτό το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ξανθούλη αποδεικνύοντας ότι οι καλοί συγγραφείς λειτουργούν ως ευαίσθητες κεραίες, περνάνε πάνω από τα κύματα του καιρού τους και προβλέπουν το μέλλον. Αυτή η διαχρονικότητα ενός έργου κι η αντοχή ενός λογοτέχνη στο Χρόνο, είναι καλύτερο και πολυτιμότερο απ’ όλα τα βραβεία του κόσμου. Κ. Μπούρας

"Τα σκουπίδια" του Γιάννη Ξανθούλη, μετά την καλοκαιρινή τους επιτυχία στο Από Κοινού Θέατρο, ήρθαν στην Πάτρα μετά από πρόσκληση - μετάκληση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Δόθηκαν 2 ακόμη παραστάσεις το Σάββατο 20/10 στις 21.00 και την Κυριακή 21/10 στις 20.00.

Το Σάββατο το βράδυ ανάμεσα στους θεατές που χειροκρότησαν την Ελένη Γερασιμίδου και τους άλλους συντελεστές του έργου ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Το κείμενο αυτό του σπουδαίου και πολυδιαβασμένου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είναι μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Σκουπίδια είναι τα όνειρα κάποιων ανθρώπων που ζωντανεύουν στη σκηνή για να καυτηριάσουν όσα συμβαίνουν στις ζωές μας, χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μουσική: Φίλιππος Παχνιστής

Διδασκαλία τραγουδιών: Νένη Ζάππα

Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Φωνή Πόντικα: Νικολέτα Βλαβιανού

Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture