Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση και θρησκευτική λαμπρότητα στο ναό Αγ. Γερασίμου Πατρών που ξανανοίγει -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Συγκίνηση και θρησκευτική λαμπρότητα στο...

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πατρών & ο Επίσκοπος Κερνίτσης

Με θρησκευτική λαμπρότητα τιμάται η μνήμη του Αγίου Γερασίμου, Πολιούχου της Κεφαλονιάς, στην Πάτρα όπου εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μεγάλη κοινότητα Κεφαλλήνων. Στον περίβολο του ιερού ναού στην Ακτή Δυμαίων που ως γνωστό είχε χτυπηθεί από τον καταστρεπτικό σεισμό του Ιουνίου του 2008 και είχε κλείσει, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής και το απόγευμα της Παρασκευής 19/10/2018 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο παρουσία πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων τέλεσαν σε συγκινητική ατμόσφαιρα τον εσπερινό και τα θυρανοίξεια.

Ο ιερός ναός που είχε ανεγερθεί από τους Κεφαλλήνες κατοίκους της Αχαικής πρωτεύουσας ξανανοίγει λοιπόν και επαναλειτουργεί μετά από δέκα χρόνια και τέσσερις μήνες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τα θυρανοίξεια και τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ το Σάββατο 20/10/2018 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο, αναφερόμενος φυσικά και στο χαρμόσυνο γεγονός της επαναλειτουργίας του κυρίως ιερού ναού μιας και μέχρι πρότινος οι Θείες λειτουργίες αναγκαστικά τελούνταν στο διπλανό εκκλησάκι, στον περίβολο του ναού.

Τέλος το απόγευμα του Σαββάτου μετά τον εσπερινό που θ' αρχίσει στις 18.00 το απόγευμα, θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γερασίμου στις οδούς Ιεροθέου, Κορίνθου, Βορείου Ηπείρου και επιστροφή στην Ακτή Δυμαίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις