Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Νίκολας Κέιτζ στην ερμηνεία της ζωής του στο "Mandy" που έρχεται 25 Οκτωβρίου

Ο Νίκολας Κέιτζ στην ερμηνεία της ζωής τ...

Πιθανόν να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα

Έχοντας συμμετάσχει στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών αλλά και στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, καταφθάνει στις 25 Οκτωβρίου 2018 στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ του Panos Cosmatos, “Mandy” με πρωταγωνιστή τον 54χρονο σήμερα Νίκολας Κέιτζ, σε μία ερμηνεία που όπως είπε το The Playlist είναι ίσως η ερμηνεία της ζωής του.

1983. Ο Red και η Mandy, ένα περιθωριακό και αγαπημένο ζευγάρι, ζουν γαλήνια στο δάσος, μέχρι που το καταφύγιο τους δέχεται ανελέητη επίθεση από μία παρανοϊκή θρησκευτική σέκτα με επικεφαλής τον σαδιστή Jeremiah. Ο Red επιβιώνει και εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό που κορυφώνεται σε αιματοκύλισμα.

Ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός Panos Cosmatos (Beyond the Black Rainbow) καταθέτει, μόλις με τη 2η ταινία του, ένα αισθητικά συγκλονιστικό έργο με μοναδικό όραμα και αριστοτεχνική εκτέλεση. Ο σταρ Nicolas Cage αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σ΄ αυτό το αιματηρό, ψυχεδελικό, κολασμένο οδοιπορικό, ένα μακελειό αφιερωμένο στην τέχνη του φανταστικού και ντυμένο με τη μουσική του σπουδαίου Johann Johannsson. Η ταινία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού και κατέχει ήδη τη θέση ενός καλτ αριστουργήματος με σκηνές που θα αφήσουν το σημάδι τους στο σινεμά.

Η ταινία θα βγει στις 25 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους σε διανομή από τη Feelgood και ενδεχομένως να την δούμε και στην Πάτρα.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Μου αρέσει να σκέφτομαι το Mandy σαν ένα έργο ναΐφ τέχνης. Μία δυνατή ανάμνηση του παρελθόντος μου και της τέχνης, της μουσικής και των ταινιών που αγάπησα μεγαλώνοντας.

Συνέλαβα την ιδέα του Mandy ταυτόχρονα με την πρώτη μου ταινία, το Beyond the Black Rainbow,  αμέσως μετά τον θάνατο του πατέρα μου. Όταν ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, έφτασε σε ένα τέλος και το πένθος για τον θάνατο της μητέρας μου μία δεκαετία νωρίτερα, αναδύθηκε στην επιφάνεια και με πλημμύρισε. Η πρώτη μου ταινία πραγματεύτηκε τα συναισθήματα της μεταμέλειας και της ενοχής, το να αφήνω τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Το Mandy έχει να κάνει με την οργή και την απόγνωση που ακολουθεί.

Στην πρώτη ταινία, αποπειράθηκα να εξασκήσω την αυτοκυριαρχία σε όλες μου τις διαστάσεις για να δημιουργήσω ένα πολύ ελεγχόμενο και καθορισμένο σύμπαν. Στο Mandy αφήνομαι λίγο, επιτρέποντας στα καλλιτεχνικά μου φετίχ, στα πάθη και την προσωπικότητα μου να ανθίσουν μέσα στα πλαίσια της ταινίας.

Αν η πρώτη ταινία ήταν μία εισπνοή, η δεύτερη ταινία είναι μια εκπνοή.

Η μητέρα μου καλλιέργησε τη δημιουργικότητα μου και ο πατέρας μου με έμαθε τις πρακτικές αλήθειες της κινηματογραφικής διαδικασίας. Και οι δύο είναι παρόντες στην ταινία. Οι δύο μου ταινίες έχουν πολλά στοιχεία των γονιών μου, όπως τους ήξερα. Είναι τα δύο μισά της ίδιας οντότητας. - Panos Cosmatos.

*Στην ταινία παίζουν και οι Andrea Riseborough, ο Linus Roache και ο Bill Duke.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture