Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Διοίκηση νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας: "10 περιστατικά φυματίωσης το 2017 απομονώθηκαν σε ειδικούς θαλάμους κι αντιμετωπίστηκαν όπως έπρεπε"

Διοίκηση νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας: &quo...

Κατηγορεί για ψεύδη την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση

Σε απάντηση χθεσινού Δελτίου Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με την νοσηλεία ασθενών με φυματίωση στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας" (ΠΟΕΔΗΝ: Στον «Αγ. Ανδρέα» οι φυματικοί περιφέρονται ανενόχλητοι ...), η διοίκηση του νοσοκομείου επισημαίνει:

Στον «Άγιο Ανδρέα» αμέσως μετά την μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακα, όποτε εμφανίστηκε περιστατικό με υποψία φυματίωσης, ακόμη και μόνο με θετική mandoux, απομονώθηκε σε μονόκλινο θάλαμο και αντιμετωπίστηκε με όλες τις κατάλληλες προφυλάξεις, χωρίς ποτέ να κυκλοφορεί στους διαδρόμους ή σε θαλάμους άλλων κλινικών.

Περιστατικά τα οποία ταυτοποιήθηκε ότι είχαν φυματίωση στάλθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, κάποια στάλθηκαν στη «Σωτηρία» στην Αθήνα και κάποια άλλα παρέμειναν για λίγες ημέρες με όλες τις κατάλληλες προφυλάξεις στην Πνευμονολογική κλινική.

Ο συνολικός ετήσιος αριθμός των περιστατικών το 2017 δεν υπερέβη τα  δέκα (10).

Η Μονάδα των Νεογνών είναι απολύτως απομονωμένη από τις υπόλοιπες κλινικές και δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο κοινό.

Όσο για τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, απλά δεν έχουμε !!!

Είναι απολύτως ψευδή τα αναφερόμενα από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στο Δελτίο Τύπου γράφει ότι ασθενείς με φυματίωση «περιφέρονται ανενόχλητοι στο διάδρομο και στους θαλάμους άλλων κλινικών». Ο απόλυτος παραλογισμός και ο απόλυτος κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι η δική τους συμπεριφορά που με ψευδείς «ειδήσεις» διασπείρουν τον πανικό για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου.

Οι νοσηλευόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» δεν πρέπει να φοβούνται απολύτως τίποτε από αυτά που «ανακοινώνει» η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία αφού δεν βρίσκει κάτι άλλο να γράψει επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being