Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρόβλεψη του Χόκινγκ για τον αφανισμό της ανθρωπότητας και η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου βιβλίου του

Η πρόβλεψη του Χόκινγκ για τον αφανισμό ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σήμερα κυκλοφόρησε το «Σύντομες Απαντήσεις στα Μεγάλα Ερωτήματα»

Κυκλοφόρησε σήμερα, 16 Οκτωβρίου, το πολυαναμενόμενο βιβλίο του Στίβεν Χόκινγκ που έχει τίτλο «Σύντομες Απαντήσεις στα Μεγάλα Ερωτήματα». Στο συγκεκριμένο βιβλίο δημοσιοποιούνται οι τελευταίες προβλέψεις του αστροφυσικού για το μέλλον της ανθρωπότητας, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

Η γενετική και οι υπεράνθρωποι

Οι υπεράνθρωποι που θα δημιουργηθούν από την εξέλιξη της γενετικής είναι σύμφωνα η απειλή που θα μπορούσε ίσως στο μέλλον να καταστρέψει τους ανθρώπους,

 

Η απειλή για την ανθρωπότητα

 

Οι πιο ευνοημένοι θα είναι οι πλούσιοι, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν το DNA των παιδιών τους ώστε να τα μετατρέψουν σε υπερανθρώπους με ενισχυμένη μνήμη, ανοσία στις ασθένειες, υψηλή ευφυΐα και μακροζωία.

«Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν τον τρόπο ώστε να τροποποιήσουν τόσο τη νοημοσύνη όσο και τα ένστικτα, όπως η επιθετικότητα», γράφει.

«Οι νόμοι θα είναι πιθανώς κατά της γενετικής μηχανικής και υπέρ των ανθρώπων. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό να βελτιώσουν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως η μνήμη, η αντοχή στις ασθένειες και η διάρκεια ζωής».

Ο Στίβεν Χόκινγκ πέθανε τον Μάρτιο αφήνοντας «κληρονομιά» μια πλούσια συλλογή άρθρων και δοκιμίων σχετικά με «τα μεγάλα ερωτήματα», όπως τα ονόμαζε, τα οποία έγραψε προετοιμάζοντας ένα βιβλίο.

*Το βιβλίο “Brief Answers to the Big Questions” του Stephen Hawking κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο John Murray.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις