Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παίζεται το τρέιλερ του "Kursk" με Κόλιν Φερθ, Λέα Σεϊντού

Πάτρα: Παίζεται το τρέιλερ του "Kur...

Περιγράφει αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2000

To διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας «Kursk» με τον Colin Firth, τη Léa Seydoux και τον Ματίας Σενέρτς, προβάλλεται ήδη στα Odeon Veso Mare στην Πάτρα με την πρεμιέρα του να είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη ταινία που έκανε την πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό.

Σε σκηνοθεσία του 49χρονου Δανού Τόμας Βίντερμπεργκ και με ένα εκλεκτό καστ που περιλαμβάνει και τον γηραιό Σουηδό ηθοποιό Μαξ Φον Σίντοφ (Εξορκιστής, Έβδομη Σφραγίδα) αλλά και τη Λέα Σεϊντού της «Ζωής της Αντέλ», η ταινία καταπιάνεται με τη βύθιση του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «Κουρσκ» στη θάλασσα του Μπάρεντς, στις 12 Αυγούστου 2000.

Βασισμένο στο βιβλίο του Ρόμπερτ Μουρ «A Time to Die», το καλογυρισμένο φιλμ αναπαριστά τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Το K-141 Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα, βυθίζεται κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης έπειτα από εκρήξεις στο εσωτερικό του, με τη Ρωσική ηγεσία να αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε βοήθεια τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα από Βρετανία, Νορβηγία και ΗΠΑ για τη διάσωση του πληρώματος.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, 23 άτομα από το πλήρωμα επέζησαν των εκρήξεων και περίμεναν τους διασώστες να έρθουν, την ώρα που τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονταν δραματικά μέρα με την ημέρα και στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονταν σε εξέλιξη διπλωματικά παιχνίδια και πολιτικές συγκρούσεις.

Το φιλμ θα βγει σε διανομή της Odeon και Audiovisual.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture