Ποια είναι η 'Αννα Μαστοράκου, που έκανε ρεκόρ ψήφων και η παράταξή της πήρε αυτοδυναμία, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών

Life
&the City

Νικηφόρα πορεία για την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΙΑΣΥ)

15/10/2018 22:20

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Οι σαραντάρηδες είναι ακόμη δυνατοί στο φιλέ!
Ποιοι εκλέγονται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών - Συνεχίζεται και σήμερα η καταμέτρηση
Διαβάστε επίσης
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου παντρεύεται, ενάμιση χρόνο μετά το χαμό της γυναίκας και του παιδιού στο τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα Με οδηγό τον γιο του ιδιοκτήτη των Jumbo
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου παντρεύεται, ενάμιση χρόνο μετά το χαμό της γυναίκας και του παιδιού στο τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα
Νίκος Γαλανός: Αυτή είναι η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του! ΦΩΤΟ Παρακολούθησε την παράσταση "Χτυποκάρδια στα θρανία"
Νίκος Γαλανός: Αυτή είναι η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του! ΦΩΤΟ
Τι θα φέρει το 2019 σε κάθε ζώδιο; Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα ΛεφάκηΗ χρονιά κρύβει εκπλήξεις
Τι θα φέρει το 2019 σε κάθε ζώδιο; Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη
Ποια είναι η 'Αννα Μαστοράκου, που έκανε ρεκόρ ψήφων και η παράταξή της πήρε αυτοδυναμία, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών Νικηφόρα πορεία για την  ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΙΑΣΥ)
 

«Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στην επιτυχία και είναι πολλοί.  Η συνεργασία, η ενότητα και το γεγονός ότι το προηγούμενο Δ.Σ ήταν κοντά στον γιατρό, αυτό αποτιμήθηκε θετικά. Είναι μια νίκη της ιατρικής κοινότητας αυτή και εγώ πραγματικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ». Αυτά ήταν τα πρώτα  λόγια που είπε μετά την επικράτηση της παράταξής της, στο thebest.gr, η πυρηνική γιατρός Άννα Μαστοράκου. Η παράταξη της απερχόμενης Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κατέλαβε τις 7 από τις 13 έδρες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ η ίδια από τους 572 ψήφους που έλαβε η παράταξή της, πήρε 520, σημειώνοντας ρεκόρ.

Ποια είναι η Άννα Μαστοράκου

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της έχουν «άρωμα» και «χρώμα» Λατινικής Αμερικής. Αγαπούσε από μικρή τις βιολογικές επιστήμες και η ιατρική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της. Η Άννα Μαστοράκου, ξεφυλλίζει το δικό της άλμπουμ, το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο την πυρηνική ιατρική και τον συνδικαλισμό. Μιλώντας στο περιοδικό BEST(προ μηνών) έκάνε «στάση» σε σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής της, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τώρα.

Συνοδοιπόρος της στη ζωή και στήριγμά της είναι ο σύζυγός της, επίσης γιατρός (ΩΡΛ) Νίκος Μαστρονικολής, με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Η μέρα της ξεκινά δυναμικά. Με πολλά ραντεβού, συναντήσεις τηλέφωνα. Ασθενείς, συνάδελφοι, οικογένεια, δημοσιογράφοι. Έτσι ήταν και το πρωινό που τη συναντήσαμε στο ιατρείο της, στη ΒΙΟΡΜΟΝΙΚΗ, στην οδό Κορίνθου 210.

 

Η αρχή

Η Άννα Μαστοράκου γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής της τα έζησε εκεί. Αλλά μια οικονομική κρίση, η γνωστή πετρελαϊκή κρίση του 1973, ανάγκασε την οικογένειά της να φύγει και να εγκατασταθεί στη Βενεζουέλα.

«Από τη Βραζιλία έχω πολύ θετικές αναμνήσεις κι έχω κρατήσει τη ζεστασιά των ανθρώπων. Παρά την κρίση και τις δυσκολίες είχαν μια θετική στάση και αισιοδοξία απέναντι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ωστόσο από τότε η Βραζιλία είχε μεγάλη εγκληματικότητα και ήταν και αυτός ένας λόγος που μας ώθησε στο να φύγουμε οικογενειακώς και σε πρώτη φάση να πάμε στη Βενεζουέλα, όπου μείναμε τέσσερα χρόνια. Εκεί προκύπτει και η δυσκολία της εκμάθησης μιας ακόμα γλώσσας. Στη Βραζιλία υπάρχουν τα Πορτογαλικά, ενώ στη Βενεζουέλα τα Ισπανικά.

Επιπλέον υπήρχε και μια διαφορετική νοοτροπία. Η Βενεζουέλα ήταν μια πλούσια χώρα με φτωχούς κατοίκους, παρόλα αυτά και οι Βενεζουελάνοι ήταν άνθρωποι χαρούμενοι, με λατινικό ταμπεραμέντο, χωρίς μεγάλη επαφή με την τεχνολογία.

Λόγω και της μεγάλης εγκληματικότητας φύγαμε και από τη Βενεζουέλα και επιστρέψαμε τελικά στην Ελλάδα.

Έχω βιώσει πολλές κρίσεις στη ζωή μου και αυτή η διαδικασία ουσιαστικά με βοήθησε στο να έχω βιώματα για το πώς αντιμετωπίζει κανείς μια κρίση.

Οπότε δεν με εξέπληξε η κρίση στην Ελλάδα, όμως θέλω να πω το εξής: Στην Ελλάδα η κρίση έχει μεγάλη διάρκεια και δεν υπάρχουν πολιτικές που να μας δίνουν ελπίδα ανάκαμψης όλα αυτά τα χρόνια και κατά την άποψή μου η κρίση ολοένα και βαθαίνει».

Το σοκ της … Ελληνικής γλώσσας

Μετά τη Βενεζουέλα επιστρέφει στην Ελλάδα και η οικογένεια επιλέγει να εγκατασταθεί στο Κιάτο. Αρχικά, η Ελληνική γλώσσα δυσκολεύει την Άννα, καθώς δεν γνωρίζει πολύ καλά Ελληνικά και ταυτόχρονα καλείται στην Α΄ Λυκείου να μάθει και Αρχαία Ελληνικά. «Έπαθα σοκ και ουσιαστικά αναγκάστηκα σε τρία χρόνια να μάθω πολύ καλά τη γλώσσα. Ήταν τιτάνιος ο αγώνα και πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1984».

Η Άννα και οι άνδρες συνάδελφοι

«Με τους άνδρες συναδέλφους δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα. Οι άνδρες είναι πολύ δύσκολοι συνεργάτες, όταν όμως τους κερδίσεις με τα επιχειρήματά σου και την αρτιότητα της σκέψης σου, είναι οι καλύτεροι, πλην μιας μικρής μειοψηφίας που έχει πάντα μια επικριτική αντιμετώπιση, η οποία στερείται ουσίας. Ίσως να έχω περισσότερα προβλήματα με γυναίκες, καθώς στη γυναικεία φύση είναι έμφυτος ο ανταγωνισμός».

Η οικογένεια και το παράπονο των παιδιών

Η Άννα Μαστοράκου είναι μαζί με τον σύζυγό της από τότε που ήταν ακόμα φοιτητές. «Με τον άνδρα μου έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, γιατί είμαστε μαζί από 18 χρονών και είναι σαν να μεγαλώσαμε μαζί. Υπάρχει αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και βοηθάει το γεγονός ότι είμαστε και οι δύο γιατροί.

Μπορεί να αντιληφθεί ο ένας τη θέση του άλλου. Εξάλλου, μου έχει δώσει μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση και στον συνδικαλισμό. Διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολο. Ως προς τα παιδιά, υπάρχει ένα μεγάλο παράπονο από εκείνα, ότι δεν με βλέπουν πολύ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να υπάρχει ποιοτικός χρόνος μαζί τους».

Η Άννα Μαστοράκου είναι μητέρα τριών παιδιών. Δύο αγοριών και μιας κόρης. Ο μεγάλος σπουδάζει Ιατρική στο Ηράκλειο, ο δεύτερος γιος σπουδάζει επίσης, αλλά στο εξωτερικό και η κόρη είναι στην Γ΄ Λυκείου και η οποία θέλει επίσης να γίνει γιατρός.

 

 Ελευθερία Μακρυγένη

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 15/10/2018 22:20

Τυπώθηκε: 15/11/2018 21:27

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/503472

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου παντρεύεται, ενάμιση χρόνο μετά το χαμό της γυναίκας και του παιδιού στο τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα Ο Υπάτιος Πατμάνογλου παντρεύεται, ενάμιση χρόνο μετά το χαμό της γυναίκας και του παιδιού στο τροχαίο που συγκλόνισε την Ελλάδα
Πάτρα: 30χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Γ. Παπανδρέου- Νοσηλεύεται διασωληνωμένος Πάτρα: 30χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Γ. Παπανδρέου- Νοσηλεύεται διασωληνωμένος
Μαθητής στην Πάτρα  έριξε γροθιά σε συμμαθητή του και τον έστειλε στο νοσοκομείο! Η μητέρα του θύματος, μίλησε στο thebest.gr Μαθητής στην Πάτρα έριξε γροθιά σε συμμαθητή του και τον έστειλε στο νοσοκομείο! Η μητέρα του θύματος, μίλησε στο thebest.gr
Βγάλτε μπουφάν, έρχεται χειμώνας από την Παρασκευή - Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας Βγάλτε μπουφάν, έρχεται χειμώνας από την Παρασκευή - Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Μαθητής χτύπησε συμμαθητή του στο κεφάλι και τον έστειλε με κάταγμα κρανίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Μαθητής χτύπησε συμμαθητή του στο κεφάλι και τον έστειλε με κάταγμα κρανίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου
Νίκος Γαλανός: Αυτή είναι η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του! ΦΩΤΟ Νίκος Γαλανός: Αυτή είναι η κατά 30 χρόνια νεότερη σύντροφός του! ΦΩΤΟ
Η Πατρινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γέλη, και η εμπλοκή της στον εμφύλιο με τους γιους του Η Πατρινή σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γέλη, και η εμπλοκή της στον εμφύλιο με τους γιους του
Τι θα φέρει το 2019 σε κάθε ζώδιο; Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη Τι θα φέρει το 2019 σε κάθε ζώδιο; Αναλυτικές προβλέψεις από τον Κώστα Λεφάκη
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018
Πάτρα: Τροχαίο στη Γ. Παπανδρέου – Τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Τροχαίο στη Γ. Παπανδρέου – Τραυματίστηκε σοβαρά ο δικυκλιστής – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ