Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο "Γολγοθάς" της (όρθιας) αναμονής στο Νοσοκομείο -Αυτοψία του thebest.gr -Ταλαιπωρία 6 ωρών για έναν πόνο στην κοιλιά

Πάτρα: Ο "Γολγοθάς" της (όρθια...

Παρά τις προσπάθειες Διοίκησης κι εργαζομένων τα προβλήματα στον "Άγιο Ανδρεά" παραμένουν

Τα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας είναι λίγο έως πολύ γνωστά στους περισσότερους. Φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα του Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου, παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης αλλά και το φιλότιμο τον εργαζομένων, αναμονή και ταλαιπωρία είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα όποτε το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημερεύει. Το thebest.gr βρέθηκε την Πέμπτη στα Έκτακτα του Αγίου Ανδρέα σε μια μέρα εφημερίας και κατέγραψε τις δύσκολες καταστάσεις που αναπτύσσονται για ασθενείς και εργαζομένους.

Στους διαδρόμους των Εκτάκτων επικρατούσε χάος με γιατρούς και νοσηλευτές να μην έχουν που να δώσουν απολογία και τους ασθενείς να περιμένουν με τις ώρες μέχρι να εξυπηρετηθούν. Κρεβάτι ελεύθερο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ενώ στον διάδρομο η έλλειψη διαθέσιμης καρέκλας για να καθίσει κανείς κατά την πολύωρη αναμονή, κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τα παράπονα έντονα καθώς, όπως μας ανέφεραν οι συμπολίτες, υποχρεώνονταν να παραμένουν επί ώρες όρθιοι έξω από τα ιατρεία μέχρι να τους εξετάσει κάποιος γιατρός ή να πάρουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που τους έγιναν. Μια από τις συμπολίτισσες θέλησε να μοιραστεί μαζί μας, με λεπτομέρειες, τον Γολγοθά που χρειάστηκε ν’ ανέβει μέχρι να εξεταστεί και τελικά να φύγει από το Νοσοκομείο.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε περίπου στις 13:00 και τελικά κατέληξε να ολοκληρώνεται περίπου στις 19:00, δηλαδή έξι ολόκληρες ώρες αργότερα. Η 38 Πατρινιά ένιωσε έντονο πόνο στο στομάχι και κατά τη 1:00 μ.μ. πήγε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της Γερμανού. Εκεί την εξέτασαν, άμεσα ομολογουμένως, δύο γιατροί οι οποίοι εκτίμησαν ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ήταν σοβαρό. Έτσι της πρότεινα να μεταβεί στο Νοσοκομείο και μάλιστα στο Χειρουργικό.

Έτσι περίπου 20 λεπτά αργότερα η συμπολίτισσα μετέβη στον Άγιο Ανδρέα. Στο χειρουργικό την εξέτασαν σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπήρχε καμία ιδιωτικότητα με αποτέλεσμα όλοι να βλέπουν και να ακούν κανονικά τη δική της εξέταση αλλά και η ίδια να παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση τα ράμματα που γίνονταν στον διπλανό της!

Από εκεί την παρέπεμψαν στο Παθολογικό. Στα Έκτακτα δεν υπήρχε κρεβάτι για να την εξετάσουν ή να ξαπλώσει. Τελικά, μετά από ώρα την είδε μια γιατρός που την παρέπεμψε για κάποιες επιπλέον εξετάσεις.

Στην συνέχεια η 38χρονη, που συνέχιζε να πονάει αφόρητα στην κοιλία, της περίμενε επί ώρες όρθια στους διαδρόμους όπου γινόταν μάχη για μια καρέκλα ή μια θέση σε κάποια ξεχασμένο κρεβάτι. Η ώρα είχε φτάσει πλέον 16:30 όταν την κάλεσα και πάλι για ένα καρδιογράφημα, πάλι σε δημόσια θέα αφού όλοι μέσα στα Έκτακτα μπορούσαν να παρακολουθήσουν κανονικά όλη τη διαδικασία.

Μόλις ολοκληρώθηκε και αυτή η εξέταση η συμπολίτισσα περίμενε τελικά μέχρι τις 19:00 για να πάρει τις απαντήσεις, να της χορηγηθεί αγωγή και να επιστρέψει σπίτι της. Παρεμπιπτόντως κάποια στιγμή, στο μεσοδιάστημα, της έγινε και μια ακτινογραφία που κανείς γιατρός δεν είδε αλλά μπορεί να την πάρει η ίδια κάποια άλλη μέρα από το Νοσοκομείο για να της… βρίσκεται.

Η περίπτωση της 38χρονης μάλλον δεν αποτελεί εξαίρεση απλά μπορούμε να του δούμε ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν σε μέρες εφημερίας στα Νοσοκομεία της Πάτρας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις