Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 128): Tι θα γίνουν τα εμβληματικά κτίρια της Πάτρας που δόθηκαν στο Υπερταμείο

Αποκλειστικό (Νο 128): Tι θα γίνουν τα ε...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ιδιωτική οδός πλέον η Ηρώων Πολυτεχνείου, εξοχική κατοικία το Κάστρο

Ποικίλες χρήσεις θα έχουν τα εμβληματικά κτίρια και ακίνητα της Πάτρας που ως γνωστόν η κυριότητά τους μεταβιβάστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Οικονομικών στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), γνωστή και ως «Υπερταμείο».

Όλα αυτά, όπως αποκαλύπτει το thebest.gr, ήδη εκποιήθηκαν σε ξένους επενδυτές και Α.Ε., με τα κέρδη του Ελληνικού Δημοσίου να αγγίζουν τα 14,3 δισ. ευρώ.

Δείτε αναλυτικά τι θα γίνουν τα πωληθέντα κτίρια και ακίνητα της Πάτρας:

> Το Κάστρο της Πάτρας: Μεταβιβάστηκε σε Ταϊλανδό επιχειρηματία εκτροφής ρυζιού, θα το χρησιμοποιεί ως εξοχική κατοικία, με ήπια χρήση και ως ορυζώνα. Σκοπεύει να βάλει ελαφρύ κεραμίδι για να το σκεπάσει.

> Το Αρχαίο Ωδείο: Αγοράστηκε από αμερικανό επιχειρηματία της μουσικής βιομηχανίας. Θα το μετατρέψει σε αμέρικαν μπαρ «Κalligoulas for ever» με λάιβ στριπ σόου με πρωταγωνίστρια την Ρωσίδα Ταμάρα Ταοδίεβα.

> Το Ρωμαϊκό Ιπποδρόμιο: Μεταβιβάστηκε σε πατρινό επιχειρηματία της εστίασης, που διατηρεί την ανωνυμία του. Θα το μετατρέψει σε μεζεδοπωλείο.

> Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο: Αγοραστής είναι το Αρχαιολογικό Βρετανικό Μουσείο. Εκτιμάται πως σκοπεύουν να μεταφέρουν τα εκθέματά του στο Λονδίνο και να μετατραπεί το Μουσείο σε πολυχώρο αλά Λαδόπουλου.

> Το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤχ): Αγοράστηκε από τον Δήμο Πατρέων και θα χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ όλων όσοι περιμένουν να μπουν στην Μίνι Περιμετρική.

> Τμήματα μεγάλων οδών, τα οποία παλιά ήταν αιγιαλός που έχει μπαζωθεί, όπως η Ηρώων Πολυτεχνείου, από τη Νόρμαν έως την οδό Ναυμαχίας Ελλης και η Οθωνος-Αμαλίας, από την οδό Νόρμαν έως την οδό Ζαΐμη, εκεί όπου βρίσκεται το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Περιήλθαν στην κατοχή μεγάλης Γερμανικής Εταιρείας. Θα τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ως χώρο περιπάτου. Άγνωστο που θα κυκλοφορούν οι Πατρινοί.

> Η μάνδρα από την οικία Πελετίδη στα Αραχωβίτικα. Την αγόρασε ο Νικολόπουλος και την δείχνει στα κανάλια.

> Το σεισμόπληκτο και ετοιμόρροπο κτίριο, του πρώην Λιμεναρχείου στο παλιό λιμάνι, το οποίο είχε εκχωρηθεί οριστικά στο Δήμο Πατρέων, μαζί με το παραλιακό μέτωπο. Ο δήμος το επέστρεψε στην Αποκεντρωμένη κι αυτή το γύρισε πίσω στον ΟΛΠΑ. Ο ΟΛΠΑ το παραχώρησε στο Υπουργείο Οικονομικών και από κει, επιστράφηκε στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αυτή τη στιγμή ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο Πάτρας, που επανασυστάθηκε για το σκοπό αυτό.

> Το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ακτή Δυμαίων. Το ξαναπήρε ο Πελετίδης και δεν το δίνει πίσω.

> Τρία σχολεία στην περιοχή της Ανθούπολης. Πουλήθηκαν σε Γερμανούς, κατά πληροφορίες, μαζί και τα παιδιά και μια δασκάλα τους.

 

Το κείμενο είναι troll και όπως είναι προφανές έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Δείτε κι άλλα troll: Αποκλειστικό (Νο 127): Οριστική λύση στο πρόβλημα με τα βουλωμένα φρεάτια

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα