Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το θρίλερ "Widows – Χήρες" άνοιξε το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λονδίνου

Το θρίλερ "Widows – Χήρες" άνο...

Πολλές ταινίες από γυναίκες δημιουργούς στη φετινή διοργάνωση

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου ξεκίνησε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 με την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του θρίλερ μυστηρίου «Widows – Χήρες» του Βρετανού σκηνοθέτη Στιβ ΜακΚουίν του βραβευμένου με Όσκαρ φιλμ «12 Χρόνια σκλάβος».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι ως γυναίκες που συνασπίζονται όταν οι σύζυγοι τους σκοτώνονται σε αποτυχημένη ληστεία. Η ταινία με φόντο το Σικάγο, από τον βραβευμένο με Όσκαρ, γεννημένο στο Λονδίνο σκηνοθέτη για το "12 Χρόνια Σκλάβος" είναι μία ματιά σε θέματα φυλής, χρημάτων και τάξεων στην Αμερική. Στην ταινία παίζει και ο Κόλιν Φάρελ.

Το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου περιλαμβάνει τις περισσότερες ταινίες από γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία του θεσμού. Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι το 38% όλων των ταινιών και το 30% των 225 μεγάλου μήκους φιλμ του προγράμματος έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκες, αύξηση κατά 24% σε σύγκριση με τη διοργάνωση του 2017.

Ταινίες που έχουν σκηνοθετήσει γυναίκες και θα προβληθούν στο Φεστιβάλ είναι το δράμα "Joy" της Sudabeh Mortezai, το αστυνομικό θρίλερ της Karyn Kusama "Destroyer" με τη Νικόλ Κίντμαν που μάλιστα είναι και στο διαγωνιστικό τμήμα, και το δράμα της Sara Colangelo " The Kindergarten Teacher" με τη Μάγκι Τζίλενχαλ.

Πηγή: ΑΠΕ

*Το 62ο Φεστιβάλ του Λονδίνου θα ολοκληρωθεί στις 21/10. Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχει και η ταινία «Ο Κύριος & το όπλο» του Ντέιβιντ Λόουερι με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης Λένι Αμπράχαμσον.

Η ταινία «Widows» αναμένεται στην Ελλάδα στις 22/11/2018.

"O Κύριος & το Όπλο".

"O Κύριος & το Όπλο".

"O Κύριος & το Όπλο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture