Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Δυσκολεύει η κοινή κάθοδος των 3 δημοτικών παρατάξεων, ωστόσο μένει ζωντανή- Τα σενάρια που εξετάζονται

Πάτρα: Δυσκολεύει η κοινή κάθοδος των 3 ...

Ο λόγος για ΡΑΠ, Τώρα για την Πάτρα και Αγωνιζόμενους Πολίτες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στους κόλπους των τριών δημοτικών παρατάξεων της Πάτρας που το προηγούμενο διάστημα είχαν βρεθεί κοντά στο να καταλήξουν σε κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου του 2019. Η συμφωνία για συνεργασία πρέπει να θεωρείται δεδομένη ανάμεσα στην παράταξη ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη που είχε ως επικεφαλής τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινό και εκείνη των Αγωνιζόμενων Πολιτών που ως υποψήφιο δήμαρχο είχε τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο.

Η τρίτη παράταξη «Τώρα για την Πάτρα», που είχε δημιουργήσει ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, ψάχνει στην παρούσα φάση τον βηματισμό της χωρίς πλέον να αποκλείει την αυτόνομη κάθοδο. Το Σάββατο μάλιστα υπάρχει συνέλευση των μελών της παράταξης όπου θα συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα χωρίς πάντως να αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς οι συζητήσεις με άλλους ανθρώπους, εκτός παράταξης, συνεχίζονται και μάλιστα από ορισμένες πλευρές εκφράζεται η ελπίδα να επικρατήσει κλίμα συνεννόησης.

Γίνεται λόγος για διάθεση συνεργασίας, στη βάση κοινών προγραμματικών θέσεων, με γνώμονα στο συμφέρον την πόλη. Θυμίζουν άλλωστε ότι πάντα αυτή η παράταξη, από τότε που την ίδρυσε ο κ. Δημαράς, αναζητούσε τις συγκλίσεις και την συμπόρευση δυνάμεων για έναν κοινό σκοπό. Διαμηνύουν ωστόσο ότι δεν προτίθεται να αποδεχθούν κομματικές τακτικές ή κωλυσιεργίες καθώς εκτιμάται ότι εντός του Οκτωβρίου πρέπει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

«Αν υπάρχει καλή διάθεση μπορούμε να βρεθούμε σε ένα κοινό τραπέζι. Αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας στη βάση κοινώς αποδεκτών προγραμματικών θέσεων», σχολίαζε μιλώντας στο thebest.gr στέλεχος της παράταξης. Όσο και αν δεν γίνεται αναφορά σε ονόματα κι επικεφαλής, ένα θέμα που θα έκρινε την κοινή κάθοδο ή όχι είναι και το πρόσωπο εκείνο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «ομπρέλα» ανάμεσα στις παρατάξεις και να εκφράσει την βούληση για συνεργασία και άνοιγμα στην κοινωνία.

Το γεγονός ότι η περίπτωση του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλη δείχνει πλέον να απομακρύνεται κάνει την κοινή κάθοδο και των τριών πιο δύσκολη.

Οι διεργασίες και οι συζητήσεις συνεχίζονται και ανάμεσα στις δύο άλλες παρατάξεις, την ΡΑΠ και τους Αγωνιζόμενους Πολίτες, που μπορεί να έχουν βρει κοινό βηματισμό, αναζητούν όμως ακόμα τον υποψήφιο Δήμαρχο.

Ωστόσο εξετάζονται και άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να εκφράσουν το νέο, να μιλήσουν στην κοινωνία, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους δημοκρατικούς-προοδευτικούς πολίτες της Πάτρας. Πρόσωπα που συζητιούνται υπάρχουν, έχουν γίνει βολιδοσκοπήσεις και υπάρχει αισιοδοξία ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ.

Το σενάριο της συνεργασίας με την «Τώρα για την Πάτρα» δεν έχει εγκαταλειφθεί αν και αναγνωρίζουν στην ΡΑΠ ότι πια είναι πιο δύσκολο από ότι ήταν περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν όλοι είχαν κάτσει γύρω από το ίδιο τραπέζι και κατέθεταν τις προτάσεις τους για τα σοβαρά θέματα της πόλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις