Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οριστική η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη διεθνή ομοσπονδία ;

Οριστική η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Αναμένεται η αντίδραση του Πατρινού Προέδρου

Την οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού φαίνεται οτι αποφάσισε η διεθνής Ομοσπονδία. Η πολυ αρνητική αυτή εξέλιξη -αν επαληθευτούν οι πληροφορίες που μεταδίδουν από το πρωί τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης- έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πατρινός πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκος Οικονομόπουλος, εξαιτίας του σάλου των προηγούμενων ημερών και την φημολογούμενη αποβολή του ΕΕΣ από την Διεθνή Ομοσπονδία.

Τις πληροφορίες επικαλείται ο ΣΚΑΙ και πως σχετική επιστολή στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εστάλη την Τετάρτη από τη Διεθνή Ομοσπονδία, αλλά ακόμα δεν έχει παραλειφθεί.

Ν. Οικονομόπουλος: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα κλείσει

Το thebest.gr έχει ήδη επικοινωνήσει με τον πατρινό γιατρό,πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Νίκο Οικονομόπουλο, ωστόσο, μέχρι ώρας δεν έχει γίνει κάποια νέα τοποθέτηση και επίσημη δήλωσή του, που να αποκλείει ή να επιβεβαιώνει τη φημολογούμενη -σύμφωνα με τα αθηναϊκά δημοσιεύματα- αρνητική εξέλιξη.

Οι διοικήσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν προέβησαν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο καταστατικό όπως είχαν υποσχεθεί, ενώ η διοίκηση είχε προγραμματίσει να συνεδριάσει σήμερα Πέμπτη για το θέμα, ωστόσο δεν πρόλαβε τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο λόγος της αποβολής και της σχετικής προειδοποιήσης η οποία είχε προηγηθεί, έχει να κάνει με το άνοιγμά του σε νέα μέλη και την αλλαγή του μοντέλου του που χρονολογείται από το 1965.

Αν επιβεβαιωθεί η οριστική αποβολή του ελληνικού ερυθρού σταυρού, από τη Διεθνή Ομοσπονδία, αυτό συνεπάγεται την αναστολή όλων των προγραμμάτων της οργάνωσης που "τρέχουν" στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις