Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Μαζαράκης: Γιατί με την Ι.Α.ΣΥ. της Άννας Μαστοράκου

Α. Μαζαράκης: Γιατί με την Ι.Α.ΣΥ. της Ά...

Κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής 14/10

Ο καρδιολόγος Ανδρέας Μαζαράκης που είναι υποψήφιος για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με το ψηφοδέλτιο ΙΑΣΥ της Άννας Μαστοράκου, στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 14/10/2018, αναφέρει σε ανακοίνωση του πως την Κυριακή οι γιατροί της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής,  θα προσέλθουν στις κάλπες,  προκειμένου να αναδείξουν την νέα ηγεσία τους, με την δημόσια υγεία ειδικότερα και την υγεία γενικότερα να βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η ανακοίνωση του κ. Μαζαράκη συνεχίζει ως εξής:

Δηλώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των ασθενών αλλά και των γιατρών, που απειλούνται από αυθαίρετες και αποτυχημένες πολιτικές.

Διατρανώνουμε την ανυποχώρητη απόφαση μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους ασθενείς και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε το σύστημα υγείας που μας αξίζει.

Το υπουργείο υγείας εκμεταλλευόμενο την ανεργία και την οικονομική κρίση που μαστίζει τον κλάδο μας, επιχειρεί να οικοδομήσει ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, για ασθενείς και για γιατρούς, δεύτερης κατηγορίας.

Θα αγωνιστούμε για ένα υψηλού επιπέδου σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που θα καλύπτει ισότιμα όλους τους ασθενείς και θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ιατρικό κόσμο.

Λέμε όχι στα "περιχαρακωμένα" ψηφοδέλτια.

Βεβαίως και υπάρχουν διαφορετικές διεκδικήσεις, παραδείγματος χάριν ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς,  τους νοσοκομειακούς, τους νέους γιατρούς κ,ά. Όμως οι κοινές μας διεκδικήσεις είναι πολύ περισσότερες. Οι νέοι γιατροι είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, είναι το μέλλον της χώρας και, όχι μόνο το υγειονομικό. Οι Έλληνες γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιστημονικών εξελίξεων και για αυτό τους "εκμεταταλλεύονται" τα υγειονομικά συστήματα των δυτικών χωρών.

Διανύουμε μια ιστορική συγκυρία, κατά την οποία ο ιατρικός κόσμος πρέπει να παραμείνει ΕΝΩΜΕΝΟΣ, συσπειρωμένος και ισχυρός για να προασπίσει την αξιοπρέπειά του και να διασφαλίσει την επαγγελματική και επιστημονική επιβίωση του.

Διεκδικούμε:

- Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία.

- Άμεση  αποκατάσταση  του μισθολογίου των νοσοκομειακών γιατρών.

- Αντικατάσταση των ελαστικών θέσεων των γιατρών του ΕΣΥ με μόνιμες θέσεις.

- Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των γιατρών στην δημόσια υγεία.

- Αναμόρφωση της εκπαίδευσης των νέων γιατρών με τη συμβολή του ΚΕ.Σ.Υ.

Λέμε όχι στους αυθεντικούς εκπροσώπους του κομματικού συνδικαλισμού που εξαργύρωσαν τις κομματικές υπηρεσίες με θέσεις ευθύνης που πολύ γρήγορα τις μετέτρεψαν σε θέσεις εξουσίας και καθημερινά περιφρονούν τους πληβείους γιατρούς που τους ανέδειξαν.

Τα χρόνια που πέρασαν η Άννα η Μαστοράκου,  αγωνίστηκε από την θέση της προέδρου του ιατρικού  συλλόγου Πάτρας για να κρατήσει ψηλά το κύρος και την  αξιοπρέπεια των γιατρών. Υπηρέτησε με πάθος ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν χαρακτηρίστηκε από την στενή συντεχνιακή αντίληψη, αλλά συμπορεύτηκε και με την κοινωνία.

Μια κοινωνία που ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά και αναζητά μόνη και αβοήθητη παράθυρο στο μέλλον, ελπίδα για τη ζωή. Έτσι δεν δίστασε να αντιταχθεί στους κάθε λογής πολέμιους των εμβολίων, στους δήθεν εναλλακτικούς και άλλους,  μην υπολογίζοντας το όποιο κόστος.

Είμαι βέβαιος ότι στις εκλογές της Κυριακής η συντριπτική πλειοψηφία των πατρινών συναδέλφων θα τιμήσει την πορεία της με την ετυμηγορία της ψήφου της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις