Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δεσμεύτηκε θετικά για τα τμήματα ΓΕΛ σε Λάππα και 10ο Πάτρας ο Υπουργός Παιδείας στον Α. Ριζούλη

Δεσμεύτηκε θετικά για τα τμήματα ΓΕΛ σε ...

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Υπουργό στις 17/9

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ριζούλης συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου την Δευτέρα 17/9/2018 και συζήτησαν εκπαιδευτικά ζητήματα του Νομού Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Ριζούλης, στον Υπουργό έθεσε δύο εκπαιδευτικά ζητήματα που απασχόλησαν και απασχολούν τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα, την απρόσκοπτη  λειτουργία του ΚΠΕ Κλειτορίας και την έγκριση λειτουργίας τμημάτων ΓΕΛ, στο 10ο Πάτρας και στο Λάππα Αχαΐας.

Για το ΚΠΕ Κλειτορίας δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής της έδρας όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός κ. Γαβρόγλου αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Γεώργιος Γιαννόπουλος σε προηγούμενη συνάντηση. Μάλιστα από τον Υπουργό ζητήθηκε η τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ακόμη εκπαιδευτικού καθώς υπάρχουν τρεις κενές θέσεις.

Για το ζήτημα της διατήρησης των τμημάτων των ΓΕΛ ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε θετικά όπως και έγινε. Άλλωστε αποτελούσε και αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης.

Πρωτίστως αποτελεί δικαίωση για τους μαθητές και τους γονείς των περιοχών που κινητοποιήθηκαν και ανέδειξαν το θέμα. συμφωνήσουμε πως δεν χρειαζόταν να παρέλθει ένας μήνας ανησυχίας για τους μαθητές των δυο περιοχών. Όμως είναι παράδοξο από κάποιους φορείς να διαχέεται πως αποτελεί μεγάλη τους νίκη ένα ζήτημα που γνώριζαν πως θα καταλήξει θετικά, αναφέρει ο κ. Ριζούλης προσθέτοντας πως η νίκη είναι των μαθητών και των τοπικών κοινωνιών.

Άλλωστε η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση ήταν αυτή που στάθηκε στο πλευρό μαθητών και εκπαιδευτικών όταν απολύονταν εκπαιδευτικοί της τεχνολογικής εκπαίδευσης και μαθητές χαμηλών κυρίως εισοδημάτων έμεναν εκτός δυνατότητας δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Υλοποιώντας άλλωστε τη θέση μας για δημόσια εκπαίδευση, από τις πρώτες πράξεις μας ως κυβέρνηση ήταν η αποκατάσταση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και επαναφορά  εκπαιδευτικών στις θέσεις τους. Ανοίγουμε δημόσιες δομές δεν κλείνουμε και έχουμε την πρόθεση να διατηρήσουμε δομές ακόμη και οριακά, προς όφελος κυρίως των μαθητών και τις δημόσιας εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται επιλεκτική μνήμη και κυρίως όταν αφορά στον χώρο της εκπαίδευσης, υπογραμμίζει τέλος ο κ. Ριζούλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις