Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η Πάτρα δικαιούται ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο εκτός κέντρου

Η Πάτρα δικαιούται ένα σύγχρονο αστυνομι...

Του Ανδρέα Κατσανιώτη Βουλευτή Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία

Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, φέρνει στο προσκήνιο δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο αφορά την ανεξέλεγκτη δράση ομάδων του δήθεν αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου, σε βάρος της Πολιτείας και της κοινωνίας, με το κράτος να επιδεικνύει πρωτοφανή ανοχή στην παρανομία.

Είναι σαφές πως η Αστυνομία δεν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος της. Οι ευθύνες είναι πολιτικές. Και ανήκουν όλες στην κυβέρνηση, η οποία σε ένα ακόμα πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια, εγκλωβίζεται μεταξύ «συντροφικών ιδεοληψιών», αλλά και χαρακτηριστικής ανικανότητας.

Το αποτέλεσμα είναι, πάσης φύσεως κουκουλοφόροι, όχι μόνο να κόβουν βόλτες ανενόχλητοι σε υπουργεία, πρεσβείες, κλπ, αλλά να φτάνουν να επιτίθενται ανενόχλητοι και σε αστυνομικά μέγαρα, με τον κάθε πολίτη, δικαίως να αναρωτιέται πως μπορεί ο ίδιος να είναι ασφαλής, όταν ακόμα και η αστυνομία είναι ανασφαλής.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την πολύχρονη «ομηρία» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και της ίδιας της Πάτρας,  σε ένα προ πολλού ακατάλληλο κτίριο που δεν επαρκεί για τις ανάγκες, δεν διασφαλίζει σύγχρονες υποδομές και συνθήκες λειτουργίας, δεν είναι ασφαλές και επιπλέον, ταλαιπωρεί ένα κομβικό κεντρικό σημείο της πόλης σε καθημερινή βάση.

Η ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα παραμένει τελματωμένη εδώ και πολλά χρόνια. Σε ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή τον Ιούλιο του 2017, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη (Ν. Τόσκας) είχε απαντήσει ότι στόχος είναι η δαπάνη να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2018 και ότι, το υπουργείο περιμένει τις μελέτες για να προωθήσει το έργο. Είναι όμως ξεκάθαρα, καθώς το 2018 εκπνέει σε λίγο και σχεδιασμός ανέγερσης αστυνομικού μεγάρου δεν υπάρχει στο ΠΔΕ, ότι επρόκειτο για μία ακόμα υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα, από τις πολλές που έχει δώσει αυτή η κυβέρνηση και δεν έχει τηρήσει.

Το συγκεκριμένο θέμα όμως είναι πολύ σημαντικό. Και για την αστυνομία, αλλά και για την Πάτρα. Και δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο για πολύ ακόμα. Ας σηκώσουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Και κυρίως, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Πάτρα δικαιούται ένα σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο εκτός κέντρου με παράλληλη απελευθέρωση του σημερινού κτιρίου υπέρ της πόλης. Άλλες χρονοτριβές και… εκπτώσεις, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις