Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε ελληνική start up- 25 εκ. δολάρια στη Softomotive που κατακτά τον παγκόσμιο ιστό με ελληνική...παραγωγή

Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση σε ελληνική s...

Η έδρα της θα μεταφερθεί στο Λονδίνο αλλά η... "παραγωγή" του λογισμικού θα αναπτύσσεται και στην Ελλάδα

Με 25 εκατομμύρια δολάρια, μια από τις  μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχει πάρει ποτέ ελληνική startup θα ενισχυθεί η Softomotive, εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα από τον Μάριο Σταυρόπουλο και τον Αργύρη Κανινη ,και η οποία πλέον αποτελεί κορυφή στην αγορά των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών. Μετά την χρηματοδότηση από την Grafton Capital, η softomotive, μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο .

Η Grafton Capital είναι μια νέα επενδυτική εταιρεία που συστάθηκε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία έχει τοποθετήσει μέχρι σήμερα περί τα 100 εκατ. ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως τεχνολογίας, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι πριν λίγο καιρό η softomotive παρέμενε μια μικρή εταιρεία παραγωγής λογισμικού. Ο τζίρος της το 2017 μόλις ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ ακόμη και σήμερα παραμένει επιχείρηση περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ).

Πριν από λίγες εβδομάδες, ωστόσο, η εταιρεία αποτιμήθηκε στα 100 εκατ. δολ. ΗΠΑ (περίπου 87 εκατ. ευρώ). Η αξία αυτή συγκρίνεται σήμερα με εκείνη που έχουν πολλοί νυν και πρώην τεχνολογικοί «πρωταθλητές» της Ελλάδας.

Από το 2008 οπότε και δημιουργήθηκε από την εταιρεία η πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνειας εργασίας WinAutomation μέχρι το 2016 που δημιουργήθηκε η πλατφόρμα ProcessRobot, η η Softomotive έφθασε σήμερα να εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Οι πλατφόρμες αυτές επιτρέπουν τη δημιουργία  bots (προγράμματα λογισμικού που αλληλεπιδρούν με τους χρήστες ως «ρομπότ») που μαθαίνουν από το τμήμα ΙΤ να εκτελούν διάφορες υπολογιστικές από την απάντηση σε emails, την εύρεση πληροφοριών σε excel μέχρι την ακύρωση εισιτηρίων και την επιστροφή χρημάτων.

Προφανώς τα bots κάνουν τη δουλειά που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στο 1/3 του χρόνου και  του κόστους.

Ο προβλεπόμενος τζίρος του RPA φθάνει τα 8,6 δις δολάρια μέχρι το 2023 και η Softomotive έχει πλέον το απαιτούμενο κεφάλαιο όχι μόνο για να διατηρήσει το μεγάλο της πελατολόγιο αλλά και να το αναπτύξει ακόμη περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία ήδη διαθέτει γραφεία σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Μπαγκαλόρη (Ινδία).

Ανάμεσα στους πελάτες της,  πολυεθνικές όπως είναι  ΙΒΜ, η JP Morgan, η Siemens, η PwC, η Xerox, η TEVA κ.ά.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρά τη μεταφορά της έδρας στο Λονδίνο δηλώνουν ότι θα επιδιώξουν η «παραγωγή»  να παραμείνει στην Ελλάδα προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω. Στόχος είναι να καταστεί μια επιχείρηση 200 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2019, από 80 που απασχολεί σήμερα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις