Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται τα έξυπνα φωτιστικά στην Πάτρα - Θα κλείνουν μόνα τους όταν δεν έχει κίνηση και θα δυναμώνουν στις εκδηλώσεις

Έρχονται τα έξυπνα φωτιστικά στην Πάτρα ...

Για εξοικονόμηση ενέργειας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την  αντικατάσταση των εναέριων λαμπτήρων στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, με «έξυπνα» και οικονομικά στην κατανάλωση συστήματα φωτισμού. Ήδη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι του έργου του νέου συστήματος ηλεκτροφωτισμού. Πρόκειται για τέσσερις εταιρείες οι οποίες θα αναλάβουν την προμήθεια των φωτιστικών, του Συστήµατος Κεντρικής ∆ιαχείρισης Ηλεκτροφωτισµού και του ηλεκτρολογικού για την κάλυψη των αναγκών φωτισµού οδών και κοινοχρήστων χώρων της Πάτρας.

Στόχος της παρέμβασης είναι να αντικατασταθούν οι εναέριες λάμπες των κεντρικών δρόμων της Πάτρας με νέες τύπου led, ώστε να εξασφαλιστεί οικονομία στην κατανάλωση. Το νέο σύστημα φωτισμού, θα ελέγχεται από κεντρικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα αυξομείωσης του φωτισμού, ανάλογα με τις ανάγκες της πόλης.

Για παράδειγμα, θα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αυξάνεται ο φωτισμός σε δρόμους όπου υπάρχουν εκδηλώσεις ή να μειωθεί κατά τις ώρες όπου δεν υπάρχει κίνηση, όπως είναι το διάστημα πριν το ξημέρωμα.

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Η λειτουργία του νέου συστήματος φωτισμού στο κέντρο, θα αποτελέσει παράλληλα και «οδηγό» για τη δημοτική Αρχή, ώστε μετά από ένα διάστημα εφαρμογής του να μπορέσει να προχωρήσει στην αντικατάσταση των λαμπτήρων και σε άλλες περιοχές της πόλης, βάσει της εμπειρίας που θα υπάρχει.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου το σύστημα φωτισμού θα αποτελείται από τα εξής:

Φωτιστικό σώματος οδοφωτισμού τεχνολογίας LED κατάλληλο για εναέρια τοποθέτηση με ασύρματο ελεγκτή για απομακρυσμένη διαχείριση, τεμάχια 236

Κόμβος Επικοινωνίας (Gateway) για ασύρματη επικοινωνία με τους ελεγκτές φωτιστικών και υποστήριξη GPRS, τεμάχια 2

Κόμβος Επικοινωνίας (Gateway) για ενσύρματη επικοινωνία PLC (μέσω γραμμών τροφοδοσίας) με τους ελεγκτές φωτιστικών και υποστήριξη GPRS, τεμ. 5

Ελεγκτής Φωτιστικού με επικοινωνία μέσω γραμμών τροφοδοσίας – PLC, τεμ. 70

Τοπικής Ελεγκτής Φωτισμού για έλεγχο γραμμών φωτισμού με υποστήριξη GPRS, τεμ. 5

Σύστημα Κεντρικής Διαχείρισης Ηλεκτροφωτισμού (Σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές), τεμ. 1

Επίσης θα αποκτηθεί και άλλο ηλεκτρολογικό υλικό, μεταξύ των οποίων διακοσμητικά φωτιστικά για τα Χριστούγεννα και το Καρναβάλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις