Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Ο μύθος των πολλών megapixel που δεν συνεπάγεται καλύτερη κάμερα στα smartphones - Τι να προσέξετε

Ο μύθος των πολλών megapixel που δεν συν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Διαβάστε περισσότερα

Με τις διαφημίσεις να μας βομβαρδίζουν καθημερινά και τα smartphones να γίνονται περισσότερο φωτογραφικές και βίντεο κάμερες, κάποιες λεπτομέρειες -που κάνουν ή όχι, τη διαφορά- θα πρέπει να τις γνωρίζουν οι καταναλωτές.

Τις περισσότερες φορές τα τεχνικά χαρακτηριστικά λένε τη μισή αλήθεια. Αυτό που λανσάρεται ως ποσότητα μπορεί να μην έχει ποιότητα και καλό είναι να ξέρουμε τι κάνει τι.

Αν αντιπαραβάλετε στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή εικόνες που τράβήχτηκαν με ένα κινητό με κάμερα 16 megapixel και από ένα κινητό με 8 ή και 12 megapixel είναι πολύ πιθανό να μη διακρίνεται διαφορές σε ευκρίνεια η ακόμη και καθαρότητα.

Τι συμβαίνει πραγματικά

Τα megapixel χρησιμοποιούνται ως ένας απλός τρόπος ώστε οι κατασκευαστές να δηλώσουν πως η κάμερά τους είναι καλύτερη όσο ανεβαίνει ο αριθμός τους. Ομως αυτό είναι μύθος...

Τι είναι το megapixel

1 Megapixel ισούται με 1 εκατ. pixel. Σε ότι αφορά στις κάμερες είναι το μικρότερο στοιχείο σύλληψης φωτός στον αισθητήρα της φωτογραφικής μας μηχανής.

Εδώ έρχεται και το τεχνικό χαρακτηριστικό του αισθητήρα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αισθητήρας τόσα περισσότερα pixel μπορεί να χρησιμοποιήσει και άρα τόσο καλύτερες φωτογραφίες να βγάλει.

Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κινητό τηλέφωνο με κριτήριο την κάμερά του, κάντε μια ακόμη ερώτηση. Για τον αισθητήρα...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις