Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΤΡΑ: ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΕΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΣΑΙΖΟΝ

ΠΑΤΡΑ: ΤΡΙΑΝΤΑ ΝΕΑ ΦΙΛΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν...

Gaga, Γκόσλινγκ, Μάλεκ ως Φρέντι Μέρκιουρι αλλά και νέα Μέρι Πόπινς

Ξεκίνησε η νέα χειμερινή κινηματογραφική σαιζόν και μάλιστα τα σινε- «πρωτοβρόχια» του Οκτωβρίου μας φέρνουν Μπράντλει Κούπερ και Lady Gaga στο ριμέικ του «Ένα Αστέρι γεννιέται», Ρόμπερτ Ρέντφορντ ως τζέντλεμαν ληστή τραπεζών στο «Τhe Old Man & the Gun – O Kύριος & το όπλο» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι και το «Venom» της Μάρβελ με τον Τομ Χάρντι.

Έπονται πολλά φιλμ, γι’ αυτό τσεκάρετε τίτλους και ονόματα ηθοποιών:

-«First Man – Ο Πρώτος άνθρωπος», η νέα συνεργασία του σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ με τον λαμπερό Ράιαν Γκόσλινγκ στο ρόλο του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στο φεγγάρι, με αποστολή της NASA το 1969. (11 Οκτωβρίου).

-«Halloween – Η Νύχτα με τις μάσκες» σε σκηνοθεσία David Gordon Green με την Τζέιμι Λι Κέρτις στον κεντρικό ρόλο όπως και στο ορίτζιναλ horror classic του Τζον Κάρπεντερ πριν 40 χρόνια. (25 Οκτωβρίου).

-«Boy Erased» σε σκηνοθεσία Joel Edgerton με Νικόλ Κίντμαν, Λούκας Χέτζες και Ράσελ Κρόου, από το memoir του Garrand Conley για ένα νεαρό αγόρι που στέλνεται σε Ορθόδοξη θεραπευτική κοινότητα για να απαλλαγεί από την «γκέι επιθυμία» του. (25/10).

-«Colette» με την Κίρα Νάιτλι στο ρόλο της αντισυμβατικής Γαλλίδας συγγραφέως Κολέτ και τον Ντόμινικ Γουέστ ως το σύζυγο της. Σκηνοθεσία: Wash Westmoreland (11/10).

-«Bohemian Rhapsody» του Μπράιαν Σίνγκερ με τον Ράμι Μάλεκ της σειράς Mr. Robot στο ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι των Queen (1/11).

-«Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ» σε σκηνοθεσία Drew Goddard με τους Τζον Χαμ, Κρις Χεμσγουορθ και Τζεφ Μπρίτζες (18/10).

- «Ο Καρυοθραύστης και τα τέσσερα βασίλεια» της Ντίσνει σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ & Joe Johnston με Μακένζι Φόι, Κίρα Νάιτλι και την Έλεν Μίρεν ως κακιά βασίλισσα. (1/11).

-«Mandy» του Panos Cosmatos, θρίλερ εκδίκησης με φόρα από το Φεστιβάλ του Σάντανς με Νίκολας Κέιτζ, Αντρέα Ράιζμπορο (25/10).

-«Το κορίτσι στον ιστό της αράχνης» σε σκηνοθεσία Fede Alvarez, βασισμένο στη νέα νουβέλα της σειράς Millennium με την Claire Foy της σειράς The Crown και τον Sverrir Gudnason (8/11).

-«Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει» της Ντίσνει, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ με την Έμιλι Μπλαντ (20/12).

-«Οι Χήρες – Widows» του Steve McQueen του «12 Χρόνια σκλάβος», με Βαιόλα Ντέιβις, Κόλιν Φάρελ, Λίαμ Νίσον (29/11).

-«Fantastic Beasts, The Crimes of Grindelwald» του Ντέιβιντ Γιέιτς με Έντι Ρεντμέιν, Τζόντι Ντεπ. (15/11)

-«Αιγαίο SOS», «στρατιωτική» κωμωδία για μία υποτιθέμενη νέα σύρραξη για μία βραχονησίδα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, με Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο και Μιχάλη Λεβεντογιάννη του «Τατουάζ».

-«Ψυχρός Πόλεμος – Cold War» του Πολωνού Πάβελ Παλβλικόφσκι που άνοιξε τις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας (25/10).

-«Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο με Ντακότα Τζόνσον και Τίλντα Σουίντον. Ένα φιλμ – επιστροφή στην ταινία τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο του ’76 με μία νέα ματιά από τον Ιταλό Γκουαντανίνο του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου».(1/11).

-«The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου με την Ολίβια Κόλμαν ως βασίλισσα Άννα στην Αγγλία του 18ου αιώνα. Με φόρα από τη βράβευση του στο Φεστιβάλ της Βενετίας. (3/1/2019).

-«Τhe Front Runner – Ο Υποψήφιος» του Τζέισον Ράιτμαν με τον Χιου Τζάκμαν ως τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την Αμερικάνικη προεδρία το ’88 Gary Hart και το εξωσυζυγικό σκάνδαλο που εκτροχίασε την καμπάνια του. Παίζουν και η Βέρα Φαρμίγκα και ο J.K. Simmons. (6/12).

-Αναμένεται και η χωρίς ακόμα τίτλο ταινία του Adam McKay του «The Big Short», (14/12 στις ΗΠΑ) για τον πρώην Αμερικανό αντιπρόεδρο Dick Chenney, με τον Κρίστιαν Μπέιλ και τους Σαμ Ρόκγουελ, Στιβ Καρέλ και την Έιμι Άνταμς.

-«Ραλφ εναντίον ιντερνετ» σε σκηνοθεσία Rich Moore & Phil Johnston, συνέχεια του «Wreck-it Ralph», του επιτυχημένου φιλμ ψηφιακού animation της Disney, του 2012 (22/11).

-Το καρτούν φιλμ «Spiderman μέσα στο αραχνοσύμπαν» (13/12).

-«Aquaman» σε σκηνοθεσία James Wan με τον εντυπωσιακό Jason Momoa και μαζί την Άμπερ Χερντ και τους Νικόλ Κίντμαν, Πάτρικ Γουίλσον (21/12).

-«Ben is back» σε σκηνοθεσία Peter Hedges, κοινωνικοδραματικό φιλμ με την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Λούκας Χέτζες ως τον εθισμένο στα ναρκωτικά γιο της (7/12 στις ΗΠΑ).

-«Roma» του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλφόνσο Κουαρόν, ασπρόμαυρο κοινωνικό φιλμ που εκτυλίσσεται στο Mexico city των 70ς. Θριάμβευσε στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας (αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στον Δεκέμβριο).

-«Beautiful boy» του Ολλανδού Φέλιξ Βαν Γκρένινγκεν με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και τον Στιβ Καρέλ, με θέμα ένα νεαρό ναρκομανή που έμπλεξε με τις ουσίες απ’ όταν ήταν στο σχολείο και παρέμεινε εθισμένος για περίπου δέκα χρόνια, τον Nic Sheff. Το σενάριο έχει βασιστεί στα memoirs του Nic Sheff & του πατέρα του Ντέιβιντ. (12/10 στις ΗΠΑ).

-«Serenity», μοντέρνο νουάρ με Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουει και Ντζιμόν Ουνσού (19/10 στις ΗΠΑ).

-«Can you ever forgive me» με τη Μελίσα Μακάρθι στο ρόλο της Lee Israel, μίας κυνικής γυναίκας στο Μανχάταν του '90 που δυσκολεύεται να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους. Παίζει και ο Richard E. Grant. Το φιλμ είχε καλή υποδοχή στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο.

-«If Beale street could talk» του Μπάρι Τζένκινς του Οσκαρικού «Moonlight», με την Κίκι Λέιν (30/11 στις ΗΠΑ).

-«Greenbook» του Peter Farelly με τον Βίγκο Μόρτενσεν και τον Μαχερσάλα Αλί ως μαύρο πιανίστα on tour στον Αμερικάνικο νότο των 60ς. (21/11).

-«The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ με Γιοακίν Φίνιξ, John C. Reilly.

-«The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν με φόντο την Αμερικάνικη μεθόριο.

-«The House that Jack built» του Δανού Λαρς Φον Τρίερ με Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν και βία που προκαλεί! (11/10 στη χώρα μας).

-«Loro», Ιταλική πολιτική ταινία του Πάολο Σορεντίνο της Οσκαρικής «Τέλειας Ομορφιάς», με τον Τόνι Σερβίλο ως Σίλβιο Μπερλουσκόνι! (18/10).

-«Dogman» του Ματέο Γκαρόνε της ταινίας «Γόμορρα», που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ των Καννών. (15/11).

*Εννοείται πως όσο προχωράει η σαιζόν, θα ακουστούν και θα βγουν κι άλλοι τίτλοι ταινιών ιδίως μόλις αρχίσει και ο χορός των βραβεύσεων.

Επιλογή - επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

"Beautiful Boy".

"Beautiful Boy".

"Beautiful Boy".

«Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει».

«Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει».

«Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει».

"Boy Erased".

"Boy Erased".

"Boy Erased".

"The Front Runner".

"The Front Runner".

"The Front Runner".

"A Star is born".

"A Star is born".

"A Star is born".

"Suspiria".

"Suspiria".

"Suspiria".

"Αιγαίο SOS".

"Αιγαίο SOS".

"Αιγαίο SOS".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture