Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο δήμος Πάτρας στηρίζει το αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών για το 10ο ΓΕΛ

Ο δήμος Πάτρας στηρίζει το αίτημα εκπαιδ...

Με ομόφωνη απόφασή της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου

Με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πατρέων, δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών και γονιών, που αφορά στη λειτουργία του 10ου Γενικού Λυκείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, στη μοναδική ομάδα προσανατολισμού της Γ τάξης του 10ου Γενικού Λυκείου Πάτρας, δεν δόθηκε έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και στη δεύτερη συμπληρωματική Υπουργική απόφαση για τα ολιγομελή τμήματα, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης ότι έχει εισηγηθεί θετικά και θεωρεί δεδομένη την έγκριση από το Υπουργείο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σχολείο μένει χωρίς Γ’ τάξη οδηγώντας τους γονείς και τους μαθητές των δύο άλλων τάξεων να πιέζουν για μετεγγραφές σε γειτονικά Λύκεια.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με μια σειρά αποφάσεων έχει ταχθεί ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου τομέα της Παιδείας, με όποιο τρόπο αυτή εκφράζεται, όπως: συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, ελλιπή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έλλειψη προσωπικού. Σε αυτή την κατεύθυνση ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε τον αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για να κατακτήσουν όλα όσα τους στερούν. Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος γιατί τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών πρέπει να έχουν όλα τα μέσα και τα εφόδια που χρειάζονται για να κατακτήσουν τη γνώση για το παρόν και το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις