Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Αρένα" σήμερα η δικαστική αίθουσα για τη δίκη Μπακάρι - "Μπερδεμένο κουβάρι" οι ρόλοι και οι σχέσεις των ανθρώπων της δολοφονίας

"Αρένα" σήμερα η δικαστική αίθ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κορυφώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ συνηγόρων

"Μπλεγμένο κουβάρι" αποτελούν οι ρόλοι και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που δούλευαν στο μπαρ της Ζακύνθου στο οποίο ξεκίνησε ο καβγάς που κόστισε τη ζωή του Μπακάρι, το καλοκαίρι του 2017.

"Σκληρή" αρένα η δικαστική αίθουσα

 

Η δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μετατράπηκε και σήμερα σε μία «αρένα» αφού οι αντιπαραθέσεις των συνήγορων υπεράσπισης των κατηγορούμενων κορυφώθηκαν.

Σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης είναι η έκβαση του  αιτήματος που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Κουγιας σχετικά με τον έλεγχο νομιμότητας των βίντεο που έχουν καταγράψει την σκληρή δολοφονία του 22χρονου τουρίστα.

Λύγισε στο δικαστήριο ο πατέρας του Μπακάρι Χέντερσον: Δεν αναγνώρισα το παιδί μου από τα χτυπήματα, ήταν παραμορφωμένος

Σημαντικό φαίνεται να είναι το να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο ρόλος του πρώτου κατηγορούμενου. Ασχολούνταν με ομάδες Σέρβων που έρχονταν στο μαγαζί για να διασκεδάσουν ή εκτελούσε χρέη ασφάλειας και σεκιούριτι ή μπράβου;

Από τον συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, καθώς  βγάζει στο προσκήνιο την περίπτωση τα δολοφονικά χτυπήματα στο άτυχο θύμα να έδωσαν επαγγελματίες «για τους οποίους τέτοιες καταστάσεις είναι μία καθημερινότητα».

Η οικογένεια του θύματος παραμένει στην Πάτρα και παρακολουθεί τη δίκη

Η οικογένεια του θύματος παραμένει στην ...

Η οικογένεια του θύματος παραμένει στην Πάτρα και παρακολουθεί τη δίκη

Η κατάθεση του ιδιοκτήτη του μαγαζιού φαίνεται πως δεν κατάφερε να ρίξει φως ούτε στον ρόλο που είχε μέσα στο μαγαζί ο πρώτος κατηγορούμενος αλλά ούτε και στον ρόλο που είχε η κοπέλα, για την οποία φαίνεται να ξεκίνησαν όλα. Επίσημα η κοπέλα έκανε στο μαγαζί δημόσιες σχέσεις.

Όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο της Πάτρας - Πατρινός μπάρμαν ο μόνος Έλληνας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αμερικάνου τουρίστα -Φωτό

Φως σε αυτό το σημείο δεν έδωσε ούτε η κατάθεση του δεύτερου μπάρμαν του μαγαζιού. Ο πρώτος μπάρμαν, που είναι πατρινός, κάθεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου και αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Την μοιραία βραδιά αλλά και τον καβγά που ξέσπασε μέσα στο μαγαζί προσπάθησε να περιγράψει και ο άνθρωπος που έπαιζε μουσική.

«Κάποια στιγμή είδα ότι ξέσπασε ένας καβγάς. Ο Αμερικάνος βγήκε από το μαγαζί τρέχοντας ενώ από πίσω αυτοί που τον κυνηγούσαν του πέταγαν σκαμπό και καρέκλες» ανέφερε.

Σήμερα τέθηκε και το αν όλα όσα έγιναν σχετίζονταν με το γεγονός ότι το θύμα ήταν Αμερικανός υπήκοος και έγχρωμος.

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε ότι μαζί με τους υπόλοιπους έτρεχε και η γυναίκα- κλειδί της υπόθεσης, η Ντανίτσα. Μέχρι τώρα δεν έχει μιλήσει κανείς μέσα στη δικαστική αίθουσα για όσα έγιναν μέχρι να ξεσπάσει ο πολύ σοβαρός καβγάς.

«Είδα 15 άτομα πάνω από τον Αμερικάνο που τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές στο πρόσωπο μέχρι που ήρθε ιατρική βοήθεια και ασθενοφόρο και εξαφανίστηκαν».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν είδε την αρχή του περιστατικού ενώ ανέφερε πως δεν είχε ακούσει πως η αρχή για ότι έγινε ήταν μία γυναίκα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται όντως για μία δύσκολη υπόθεση, πράγμα που είχε φανεί ήδη από την έναρξη της πολύκροτης δίκης καθώς ακόμα το τοπίο είναι θολό και σε σχέση με τους ρόλους των εμπλεκόμενων αλλά και με τις ευθύνες που έχει ο καθένας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις