Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

22 φωτιές χθες στη Δυτική Ελλάδα! Μπαράζ πυρκαγιών στη Δυτική Αχαΐα - «Συναγερμός» για την Καλλιθέα στην Πάτρα

22 φωτιές χθες στη Δυτική Ελλάδα! Μπαράζ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Και εθελοντές πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα

Έτρεχαν και έφταναν χθες στις φωτιές οι πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας, μαζί με τους Διοικητές Υπηρεσιών και εθελοντές, δεδομένου ότι την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, ξέσπασαν 22 φωτιές!

Μπαράζ πυρκαγιών σημειώθηκε από το απόγευμα ως το βράδυ στη Δυτική Αχαΐα, ενώ στις 11.25 περίπου τη νύχτα σήμανε συναγερμός και στην Πάτρα, καθώς εκδηλώθηκε φωτιά στην Άνω Καλλιθέα.  Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής δεν επέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς. Κάηκαν περί τα 5 στρέμματα χαμηλής δασικής έκτασης (πουρνάρια).

Ολονύχτια ήταν η μάχη στα Σαγαίικα Δυτικής Αχαΐας ενώ η βροχή βοήθησε στην κατάσβεση. Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από το  χωριό των Αγίων Αποστόλων και κάηκαν περί τα 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης , με μπάζα και απορρίμματα.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη από τα ξημερώματα και αυτή τη στιγμή γίνεται πλήρης κατάσβεση.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα φωτιά στο Αχαϊκό Δυτικής Αχαΐας, όπου κάηκαν τρία στρέμματα αγροτικής έκτασης, ακολούθησε άλλη στο Γομοστό, στη διασταύρωση για Καρέικα.  Επίσης χθες για μια ακόμα φορά εκδηλώθηκε φωτιά στον Μπρινιά Ηλείας αλλά και στα Σαμαρέικα, στη Λάμια (νομός Ηλείας).

Φωτιά στο πρανές της Εθνικής Οδού στα Καρέικα

 

Φωτιά στο Αχαϊκό, κοντά στο νεκροταφείο

 

Τώρα! Φωτιά στο Αχαϊκό, κοντά στο νεκροταφείο

 

Στα μέτωπα μετέβαιναν ανά περίπτωση ο Διοικητής της ΠΟΥ Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής Νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης και ο Διοικητής της ΠΟΥ ΒΙ.ΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης.

Σημαντική ήταν η παρουσία και εθελοντών πυροσβεστών στα περιστατικά, τα οποία ευτυχώς παρά τους δυνατούς ανέμους δεν έλαβαν μεγάλες διαστάσεις.

Στην κατάσβεση μεταξύ άλλων βοήθησε ο ΕΟΠΥΔ Βραχνεΐκων ο ΣΕΔΙΠ-"Σωμα Εθελοντων Διασωστων-Πυροσβεστων Δυτικης Αχαϊας", οι εθελοντές πυροσβέστες Πάτρας, οι εθελοντές της ομάδας «Άγιος Βασίλειος», και του Φιλοδασικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Σαραβαλίου Πατρών "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ".

 

Αυτή την ώρα (11.31) σε εξέλιξη βρίσκονται δύο φωτιές στη Μανάγουλη Ναυπακτίας και μία στη Μούτελη κοντά στον Αλφειό ποταμό στην Ηλεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις