Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΣΤΙΣ 4/10 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΙΛΜ "ΑΝΥΠΑΚΟΗ-DISOBEDIENCE"

ΣΤΙΣ 4/10 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙ...

Πρωταγωνιστούν οι Ρέιτσελ Βάις, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς και ο Αλεσάντρο Νιβόλα

Μία κοινωνική ταινία με ένα τολμηρό θέμα και τη σκηνοθετική ματιά του Χιλιανού κινηματογραφικού δημιουργού Σεμπάστιαν Λέλιο που στην φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ έφυγε θριαμβευτής με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το «Μια Φανταστική Γυναίκα» που στην Πάτρα είδαμε από την Κινηματογραφική Λέσχη στη Βέσο Μάρε, είναι η «Ανυπακοή – Disobedience» που θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Feelgood από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018.

Η εξοστρακισμένη Ronit (στο ρόλο η τιμημένη με Όσκαρ Rachel Weisz) επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Λονδίνο για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Συναντά εκεί την παιδική της φίλη Esti (στο ρόλο η επίσης πολύ καλή Rachel McAdams), που είναι πια παντρεμένη με τον διάδοχο του πατέρα της, και ένα για χρόνια καταπιεσμένο, απαγορευμένο πάθος επιστρέφει δριμύ.

Ο εξαιρετικός Χιλιανός δημιουργός Sebastián Lelio (των ταινιών Μία Φανταστική Γυναίκα, Gloria) συνυπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Naomi Alderman με τις καταπληκτικές ερμηνείες των Rachel Weisz (Ο Αστακός), Rachel McAdams (Το Ημερολόγιο) και του Alessandro Nivola (Οδηγός Διαπλοκής, Το ξέφωτο). Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία που σκηνοθετεί ο Λέλιο.

Μία καθηλωτική ιστορία για την αγάπη και την καταπιεσμένη επιθυμία, για την πίστη και την παράβαση των κανόνων, για τις συγκρούσεις και την αποδοχή. Τοποθετημένη στο πλαίσιο μιας αυστηρής Ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας στο βόρειο Λονδίνο, η καλογραμμένη ταινία (συνυπογράφει η σεναριογράφος του Ida, Rebecca Lenkiewicz) υποβάλλει με τη μοναδική ατμόσφαιρα της, την ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία και το πάθος των δύο ηρωίδων, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Feelgood.

Το συγκεκριμένο φιλμ που τέλη του περασμένου Απριλίου βγήκε στις αίθουσες των ΗΠΑ, είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο του 2017.

Για μία καθηλωτική μελέτη του έρωτα, της πίστης, της σεξουαλικότητας και της ελευθερίας έκανε λόγο το The Hollywood Reporter. Άλλες κριτικές έκαναν λόγο για μία τεταμένη ιστορία απαγορευμένης αγάπης ταυτόχρονα τρυφερή και συναρπαστική.

Το Entertainment Weekly έγραψε επίσης πολύ θετικά λόγια gia την ταινία, από την οποία δεν λείπει και μία ερωτική σκηνή με τις Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και Ρέιτσελ Βάις. Ξεχωριστή είναι και η ερμηνεία του Αλεσάντρο Νιβόλα. Το Variety μάλιστα υπογραμμίζει πως πρόκειται για την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

Ενδεχομένως να δούμε το φιλμ και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture