Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Και νέα δωρεά 4 εκατ. δολαρίων πριν μία εβδομάδα από την Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου! Ένα "Ίδρυμα Νιάρχου" από μόνη της

Και νέα δωρεά 4 εκατ. δολαρίων πριν μία ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η τελευταία δωρεά έγινε στο Αρεταίειο νοσοκομείο για την αγορά ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος

Άλλη μία σημαντική δωρεά έκανε η Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου που αποτελούσε πάντα για την Πάτρα μια ιδιαίτερα διακριτική αλλά όπως αποδεικνύεται σπουδαία προσωπικότητα. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Υπ. Υγείας κ. Ξάνθο και δώρισε 4 εκατ. δολάρια έτσι ώστε να αγοραστεί ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα για ογκολογικούς ασθενείς.

Όσοι την συναναστρέφονται κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα ζεστό, απλό και χαμηλών τόνων άνθρωπο. Κάνει καθημερινά τα μπάνια της στην Βουλιαγμένη, αλλά διατηρεί στενούς δεσμούς με την γενέτειρα Πάτρα.

 

Ελπίδα ζωής για πολλούς ασθενείς

 

Το μηχάνημα θα τοποθετηθεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Στην Πάτρα το όνομα της Ελένης Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου ακούγεται και πάλι έντονα καθώς έγινε γνωστό χθες ότι αγόρασε το ιστορικό κτίριο του Μαραγκόπουλου προκειμένου να το δωρίσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν το φιλανθρωπικό της έργο καθώς και η ίδια δεν φαίνεται να επιθυμεί τη δημοσιότητα. Οι σημαντικές δωρεές όμως των τελευταίων ετών την έφεραν στο προσκήνιο της δημοσιότητας στην πόλη που έζησε τα νεανικά της χρόνια.

Ποια είναι η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που κάνει δωρεές στην πόλη

Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2017 όταν εγκαινίασε το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS που στεγάστηκε μετά τη δωρεά της σε ένα μεγάλο σπίτι στην οδό Αθανασίου Διάκου 70. Εκτός από το οίκημα η κ. Διγενοπούλου κάλυψε και τα έξοδα επισκευής και διαμόρφωσης του χώρου, ως Κέντρου Στήριξης.

Ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2018 η Ελένη Ζαφειροπούλου - Διγενοπούλου δώρησε ένα πανάκριβο απεικονιστικό μηχάνημα κόστους 1.300.000 ευρώ για τη διάγνωση του καρκίνου (PET /CT) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Και πάλι η ίδια έκοψε την κορδέλα και εγκαινίασε την αίθουσα.

Για μια ακόμη φορά απέφυγε διακριτικά τις δηλώσεις στους δημοσιογράφους, τηρώντας την ίδια μετριοπαθή στάση που την χαρακτηρίζει .

Είναι θεία της Άντας Παπαπάνου – Παπανδρέου (καθώς η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας, Θεανώ, ηταν αδελφές) παντρεύτηκε τον Δημοκλή - Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια. Ο Δημοκλής Διγενόπουλος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Μάλιστα ήταν Πρόεδρος του Στρατοδικείου που δίκασε τους βασανιστές της χούντας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις