Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΡΧΕΤΑΙ 6-7/10 ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ Ο "ΚΡΗΤΙΚΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΜΑΡΙΟ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΕΡΧΕΤΑΙ 6-7/10 ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ Ο "ΚΡΗΤΙ...

Μία παράσταση βραβευμένη από την Unesco

Το αριστουργηματικό ποίημα “Ο Κρητικός” του εθνικού ποιητή της Ελλάδας, Διονυσίου Σολωμού που ανέβηκε πρόπερσι για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν, η οποία έχει επιμεληθεί και τις χορογραφίες, θα έρθει να παρουσιαστεί στην Πάτρα στο Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη 34 και Κανακάρη, για ένα διήμερο, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στις 21.00 το βράδυ και την Κυριακή 7/10 στις 19.00.

Η παράσταση όπως είδαμε έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στον Καθεδρικό Ναό της Ζυρίχης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια παίχθηκε στην Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο, στην ιδιαίτερη πατρίδα του ποιητή Διονυσίου Σολωμού, τη Ζάκυνθο και σε άλλα μέρη όπως πέρυσι το φθινόπωρο στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για μία παράσταση - αλληγορία για το ταξίδι της ζωής, το ανυπέρβλητο του έρωτα, τη μη αποδοχή της απώλειας, την προσφυγιά. Μία παράσταση φόρος τιμής στο Διονύσιο Σολωμό που συνδυάζει θέατρο, ποίηση, φιλοσοφία, χορό, τραγούδι και εικαστικές παρεμβάσεις. “Ο Κρητικός” συναντά επί σκηνής και άλλα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, όπως οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, ο Ερωτόκριτος, η Ερωφίλη, η Οδύσσεια, ο Φάουστ, ο Ματωμένος γάμος, κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι "Ο Κρητικός" με τον Μάριο Ιορδάνου έχει βραβευτεί από την Unesco. Είναι μία συγκλονιστική ιστορία αγάπης και αυτοθυσίας.

Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο Θεάτρου Πάνθεον, 2610 325 778 & viva.gr.

Σκηνοθεσία/ Μουσική διασκευή και σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου

Παίζουν οι: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βαλεντίνο Βαλάσης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture