Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Η μουσική των πουλιών της πόλης θέμα performance!

Θεσσαλονίκη: Η μουσική των πουλιών της π...

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Παρτιτούρες με τη μουσική που "γράφουν" τα πουλιά μέσα στο αστικό τοπίο θα παρουσιάσουν καλλιτέχνες σε performance με τίτλο "Ο/ω/δικά πουλιά" που διοργανώνεται στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η performance ηλεκτρονικής-πειραματικής μουσικής σύνθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ και βασίζεται σε ηχογραφήσεις (field recordings) πουλιών στο αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης και παράλληλης προβολής φωτογραφίας και video.

"Επειδή ζω μέσα στη Θεσσαλονίκη και ακούω συνέχεια τα τραγούδια των πουλιών, αποφάσισα να τα ηχογραφήσω σε διάφορα μέρη, ακόμη και στο μπαλκόνι μου. Επειδή δε, εργάζομαι στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ως συντηρητής αρχαιοτήτων, έγραψα ακόμα και ήχους από φλυτζάνια του καφέ και συνομιλίες ανθρώπων που κάθονται στο εστιατόριο του Μουσείου και τα σπουργίτια τους προσεγγίζουν για να τσιμπολογήσουν κουλουράκια και κέικ!" εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Λάζαρος Αποκατανίδης ο οποίος έχει κάνει τη σύνθεση του ηχοτοπίου.

Κατά τη διάρκεια της performance, ο κ.Αποκατανίδης θα εισάγει live, ήχους που "μάζεψε" από την πόλη και τους επεξεργάστηκε ηλεκτρονικά, παίζοντας παράλληλα και κιθάρα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, θα προβάλλονται φωτογραφίες και video με πουλιά στο αστικό τοπίο του Ηρακλή Δεϊρμεντζίδη.

"Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό έργο, το οποίο δίνει έμφαση σ΄αυτά τα μικρά ζώα που ακούμε να ζουν δίπλα μας και πολλές φορές, δεν τους δίνουμε σημασία" διευκρινίζει ο κ.Αποκατανίδης.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις