Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Την παραχώρηση του χώρου της "Μέριμνας Ζώων" ζητά ο Δήμαρχος από το Πανεπιστήμιο - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Την  παραχώρηση του χώρου της &qu...

Για να την μετατρέψει σε δημοτικό κτηνιατρείο - Επιστολή του Δημάρχου στην Πρύτανη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με χθεσινή επιστολή του προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, επανέρχεται στο θέμα των αδέσποτων ζώων - μετά την συνάντηση που είχαν την Δευτέρα - και ζητά την παραχώρηση του χώρου που στεγαζόταν η «Μέριμνα», για την προσωρινή παραμονή των ζώων.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει:

«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην πόλη μας έχει οξυνθεί ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο του Σταθμού της Μέριμνας, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Σήμερα είναι ανάγκη να πάρουμε άμεσα μέτρα για το τόσο οξυμένο πρόβλημα της πόλης μας. Πρόβλημα που αγγίζει τόσο εσάς όσο και το ΠΝΠ Ρίου.

Ο χώρος που λειτουργούσε η Μέριμνα τα προηγούμενα χρόνια είναι ήδη εξοπλισμένος, περιφραγμένος και διαμορφωμένος που μπορεί να στεγάσει Δημοτικό Κτηνιατρείο.

Η παραχώρηση του χώρου, η οποία θα έχει χρονικό ορίζοντα που εσείς θα ορίσετε, θα δώσει τη  δυνατότητα στο Δήμο να δημιουργήσει ένα νέο Δημοτικό κτηνιατρείο με προοπτική, εξειδικευμένο προσωπικό, εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ο χώρος θα αφορά μόνο την προσωρινή διαμονή ζώων και όχι την μόνιμη. Ο Δήμος μπορεί να αναλάβει το σύνολο του κόστους συντήρησης και λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου, από τον προϋπολογισμό του.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας, πως η διαμόρφωση ενός καινούργιου χώρου άμεσα, δεν είναι εφικτό.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση».

 

 

 

Φωτογραφίες από το "πριν" και το "μετά" της "Μέριμνας"

Ο χώρος της "Μέριμνας",τον περασμένο Ιούλιο καθαρίστηκε και αναπλάστηκε από συνεργεία του Δήμου Πατρέων -με εργαζόμενους και μηχανήματα- και είναι έτοιμος να στεγάσει το Δημοτικό Κτηνιατρείο,  αρκεί να παραχωρηθεί από το Πανεπιστήμιο, αναφέρει ο Δήμος Πατρέων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις