Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ριπές ανέμων έως 9 μποφόρ σαρώνουν το Ρίο - Κλειστή η πορθμειακή γραμμή και πτώσεις δέντρων από τον "Ξενοφώντα" - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ριπές ανέμων έως 9 μποφόρ σαρώνουν το Ρί...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Η πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου

Ριπές ανέμων εως και 80 χλμ. την ώρα προβλέπονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα με την βορειοανατολική της πλευρά να δέχεται τη μεγαλύτερη ένταση. Ο Ξενοφώντας έρχεται με ισχυρούς ανέμους αποτέλεσμα των μεγάλων διαφορών στη θερμοκρασία και την μετακίνηση ανέμων με μεγάλες ταχύτητες.

Στον ...αέρα το Ρίο από τα 9 Μποφόρ που φυσούν από το βράδυ-Κλειστό το πορθμείο λόγω του "Ξενοφώντα" -ΒΙΝΤΕΟ

Το πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό ως τώρα (15.40) .Φυσούν άνεμοι 7 - 8 μποφόρ. Νωρίτερα έπεσε δέντρο στη ΝΕΟ Πατρών- Πύργου στο ύψος των Βραχνεΐκων και απομακρύνθηκε. Λίγο πριν τη 1.30 η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για πτώση δέντρου, σε άλλο σημείο της ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στο ύψος του Αγίου Ραφαήλ, χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάτι, ενώ λίγο πριν τις 2 έλαβε κλήση για πτώση δέντρου στα Στεναΐτικα Δυτικής Αχαΐας, το οποίο και απομακρύνθηκε.

Πτώσεις δέντρων σημειώνονται και σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, όπως και μικροφωτιές.

Με προσοχή η διέλευση των οχημάτων από τη Γέφυρα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο στενό Ρίου - Αντιρρίου, όπως ανακοίνωσε η Ζεύξη στο twitter.

Λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα (Θυελλώδεις ανέμους) σύμφωνα με το υπ. αριθμ. : 6711/24.09.2018 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π. / Κ. Επιχειρήσεων ο Δήμος Πατρέων θα βρίσκεται  σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού μέχρι τις απογευματινές ώρες Παρασκευής (28/09/2018)

Ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και:

 

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

  • Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.
  • Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.
  • Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
    • Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Σε περίπτωση κινδύνου, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Δείτε το σύστημα του καιρού πάνω από την Πάτρα, το πρωί της Τετάρτης

Νότια

Νότια

Νότια

Δυτικά

Δυτικά

Δυτικά

Η ενημέρωση που έχουμε από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, αναφέρει πως το προσωπικό της είναι σε επιφυλακή. Μέχρι αυτή την ώρα (09.45) δεν υπάρχει απαγορευτικό στην κίνηση, στο κατάστρωμά της. Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Ανατολικά

Ανατολικά

Ανατολικά

Βόρεια

Βόρεια

Βόρεια

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του ο "Ξενοφών" όπως έχει ονομαστεί το πρώτο έντονο κύμα φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας με βασικά χαρακτηριστικά τους πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις ανέμους ανατολικών-βορειοανατολικών διευθύνσεων που θα επικρατήσουν, όπως είχε προαναγγελθεί, τόσο στις θαλάσσιες όσο και σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κομίζοντας τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια της Ευρώπης προς την περιοχή μας και προκαλώντας την αναμενόμενη ραγδαία πτώση του υδραργύρου.

9 Mποφορ στο Ριο - Κλειστό το πορθμείο

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως εώς και 9 μποφόρ πνεουν από χθες το βράδυ στο Ρίο Πατρών. Στο πορθμείο Ρίου Αντιρρίου δεν εκτελούνται δρομολόγια από τις 22.30 το βράδυ της Τρίτης.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΕΡΙ ΣΤΟ ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Τα φέρι μποτ της πορμειακής γραμμής Ρίου-Αντιρρίου, έφυγαν από τις προβλήτες του Ρίου και έδεσαν στο μόλο Αγ. Νικολάου για να αποφύγουν τον έντονο κυματισμό στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικότερα, στην δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη, έως την Πέμπτη (πιθανόν και το πρώτο μισό της Παρασκευής) οι ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις της τάξεως των 7-8bf ενώ σε περιοχές υπήνεμες σε αυτούς πλησίον ορεινών όγκων οι ριπές τους να φθάνουν τα 9-10bf (άνω των 90km/h)!

Το προλεχθέν ισχύει και για την περιοχή της Πάτρας ιδιαίτερα όσον αφορά τις περιοχές πλησίον του Ρίου καθώς και υπήνεμες περιοχές πλησίον του Παναχαϊκού όρους (π.χ. Ρωμανός, Ελεκίστρα και Νέο Σούλι).

Οι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Πατρών Κορίνθου - ειδικά οι δικυκλιστές και ειδικότερα όσοι έχουν κάθετη κατεύθυνση στην διεύθυνση των ανέμων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκτροπής, λόγω των ριπών ανέμων που ξεσπούν ανα τακτά διαστήματα.

Σχισμένα σχεδόν όλα τα διαφημιστικά πανό στους δρόμους της Πάτρας

Σχισμένα σχεδόν όλα τα διαφημιστικά πανό...

Σχισμένα σχεδόν όλα τα διαφημιστικά πανό στους δρόμους της Πάτρας

Δείτε εικόνες από την ένταση των ανέμων αργά το βράδυ της Τρίτης, στο πορμείο Ρίου - Αντιρρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις