Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ: "SMALLFOOT"- Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ" ΑΠΟ 27/9 ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΙΝΕΜΑ

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΕΣ: "...

Και στην Πάτρα μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Σε σενάριο και σκηνοθεσία Κάρεϊ Κερκπάτρικ καταφθάνει στις αίθουσες από την Πέμπτη 27/9/2018 ταυτόχρονα με τις ΗΠΑ η νέα παιδική animation ταινία με τίτλο «Smallfoot – O Μικροπόδαρος».

Στη μεταγλώττιση ακούγονται οι: Δημήτρης Μακαλιάς, Μιχάλης Συριόπουλος,  Αγγελική Πασπαλιάρη, Χρήστος Πλαΐνης, Samuel Akinola,  Ανθή Ευστρατιάδου, Κώστας Δαρλάσης, Γιώργης Τσουρής, Κώστας Αποστολίδης, Χρήστος Θάνος, Ηλίας Ζερβός, Σοφία Παναηλίδου, Αποστόλης Ψυχράμης, Έβελυν Ασουάντ και ο Θάνος Λέκκας.

Στην πρωτότυπη αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμς Κόρντεν, Zendaya, Common, ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντάνι Ντε Βίτο, Τζίνα Ροντρίγκεζ, Γιάρα Σαχίντι, Έλι Χένρι, Τζίμι Τάτρο.

Μοντάζ: Πίτερ Έτινγκερ

Μουσική: Έιτορ Περέιρα.

Το φιλμ σε διανομή της Tanweer, θα παιχθεί υποτιτλισμένο, μεταγλωττισμένο και σε 3D, και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare.

Διάρκεια: 1ώρα 36 λεπτά.

Μία απολαυστική, ζωηρή περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, με φόντο παγωμένες βουνοκορφές, για τη φιλία, το θάρρος και τη χαρά της ανακάλυψης. "Ο Μικροπόδαρος", σε σκηνοθεσία του Κάρεϊ Κερκπάτρικ ("Πέρα από τον Φράχτη") αναμένεται να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους χάρη στο έξυπνο εύρημα του  -το ανθρώπινο είδος μοιάζει τερατώδες στα μάτια των Γιέτι-, τους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, τις κωμικές καταστάσεις, τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα και τα πρωτότυπα τραγούδια του.

Σύνοψη

Ένας μύθος ανατρέπεται, όταν ένα νεαρό Γιέτι ανακαλύπτει κάτι που κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχει. Έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον μικροπόδαρο αναστατώνουν την κοινότητα των Γιέτι, που αρχίζουν να υποψιάζονται πως υπάρχουν πολλά εκεί έξω στον μεγάλο κόσμο, πέρα από το χιονισμένο χωριό τους.

Τι θα συνέβαινε αν κάτι που νομίζουμε ότι δεν υπάρχει, νομίζει κι εκείνο ότι δεν υπάρχουμε; Τι θα γινόταν αν τα τεράστια θρυλικά Γιέτι είναι πραγματικά όντα και οι ιστορίες που λέμε για αυτά, για το άγριο τρίχωμα τους, τους βρυχηθμούς και τις τεράστιες πατούσες τους, είναι ιστορίες που λένε και τα Γιέτι για εμάς αλλά με κάποιες διαφορές; Για εκείνα, είμαστε παράξενα άτριχα μικρά τέρατα με στριγκές φωνές και φρικιαστικά μικρά πόδια. Και είμαστε εντελώς πλάσματα της φαντασίας. Μέχρι που ένα Γιέτι βλέπει έναν άνθρωπο με τα ίδια του τα μάτια και αρχίζει να πιστεύει στην ύπαρξη μας.

Αυτή είναι η ιδέα πίσω από τον "Μικροπόδαρο", μία ευχάριστη, ξεκαρδιστική περιπέτεια για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται σε ένα εντυπωσιακό χιονισμένο κόσμο πάνω από τα σύννεφα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Η ιστορία ξεκινάει όταν ένας άντρας που ακούει στο όνομα Πέρσι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο -ή μάλλον πρόσωπο με γόνατο- με ένα Γιέτι που λέγεται Μίγκο. Η απίθανη αυτή συνάντηση τους στέλνει σε ένα απρόσμενο ταξίδι ανακάλυψης που θα ανοίξει τις καρδιές τους και θα ανατρέψει τον παλιό τρόπο σκέψης τους. Μετά από αυτό, ξέρουν ότι υπάρχουν περισσότερα πράγματα στη ζωή από αυτά που νόμιζαν δυνατά.

"Για έναν αφηγητή, η ιδέα είναι το παν" ανέφερε ο σκηνοθέτης Κάρεϊ Κερκπάτρικ που έχει συνυπογράψει το σενάριο με την Κλερ Σέρα. "Η ανατροπή ενός μύθου και το παιχνίδι με την παραδοσιακή προσέγγιση είναι ακαταμάχητα. Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για αυτά τα  μυστηριώδη πλάσματα με τις παράξενες συνήθειες. Αλλά τι γίνεται με τις δικές μας παράξενες συνήθειες; Ας το παραδεχτούμε, είμαστε παράξενα πλάσματα για πολλούς λόγους. Έχει πλάκα να το δεις από την κωμική του πλευρά και να αλλάξεις προοπτική. Να ακολουθήσεις την προοπτική ενός Γιέτι".

Στην αρχή σοκάρονται και τρομάζουν, σύντομα όμως ο Μίγκο και ο Πέρσι ενθουσιάζονται που βρήκαν ο ένας τον άλλον. Για τον Μίγκο, το να πιάσει έναν μικροπόδαρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά και σπουδαία πράγματα που έχει κάνει και δεν μπορεί να περιμένει να το πεις σε όλους στο χωριό του. Του λείπει μόνο να πάρει το μικροσκοπικό έπαθλο στο σπίτι του αρτιμελές. Για τον Πέρσι, έναν παρουσιαστή μιας εκπομπής για ζώα που τον τελευταίο καιρό τα έχει βρει σκούρα, η απόδειξη ενός πραγματικού Γιέτι είναι το βήμα για να αποκτήσει τη φήμη και τη δόξα που επιθυμεί διακαώς και είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την καλή του τύχη. Ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνει.

Κάποτε ήταν ένα καλό παιδί, αλλά τώρα τελευταία ο Πέρσι έχει πάρει παράξενες αποφάσεις. Ίσως του χρειάζεται μία βόλτα στα χωράφια των Γιέτι για να ορίσει εκ νέου τις προτεραιότητες του. Όσο για τον Μίγκο, ένα Γιέτι που πιστεύει στους μικροπόδαρους σε αντίθεση με ό,τι του έχουν πει, έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να έχει συνολικά τις δικές του απόψεις.

"Ο Μικροπόδαρος" με κεντρικούς ήρωες, τον Μίγκο και τον Πέρσι, είναι μία περιπέτεια γεμάτη φαντασία, συναίσθημα, χιούμορ και αισιοδοξία. Μοναδικοί χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από ψηφιακή τεχνολογία αιχμής που ζεσταίνει αυτήν την κατά τα άλλα παγωμένη ιστορία χάρη σε ένα πολυσύνθετο καστ από τον χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του αθλητισμού και της μουσικής.

Στην ταινία ακούγονται πρωτότυπα τραγούδια των αδελφών Κερκπάτρικ και το "Finally Free"  του σούπερσταρ Νάιαλ Χόραν. Το θέαμα ολοκληρώνεται με ξεκαρδιστικές πτήσεις εμπνευσμένες από τα εμβληματικά Looney Tunes.

Τα Γιέτι από μόνα τους είναι πολύ αστεία και ευάλωτα σε μικροτραυματισμούς, προκαλώντας άφθονο γέλιο.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΙΧΩΝ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΛΑΪΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΨΥΧΡΑΜΗΣ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture