Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρόταση από το Πανεπιστήμιο για κυνοκομείο στον Ριγανόκαμπο- Δεν προχωράει της "Μέριμνας"

Πάτρα: Πρόταση από το Πανεπιστήμιο για κ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους εθελοντές

Νέα πρόταση για την εξεύρεση χώρου στον Ριγανόκαμπο όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κυνοκομείο στα πρότυπα της Μέριμνας Ζώων φέρνει στο προσκήνιο το Πανεπιστήμιο Πατρών, απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα του Δήμου Πατρέων για την επαναλειτουργία του χώρου της Μέριμνας ως δημοτικό κτηνιατρείο. Το αίτημα του Δήμου Πατρέων ήρθε μια μέρα μετά την σύσκεψη που έγινε για το θέμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, περιοχή κατά την οποία εστιάζεται μεγάλο μέρος του προβλήματα με τα αδέσποτα που αντιμετωπίζει η Πάτρα.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου μάλιστα ο Αντιπρύτανης Χρήστος Μπούρας που συμμετείχε στην συνάντηση, μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως αναγράφονται στο σχετικό δελτίο τύπου της δημοτικής Αρχής. Προσθέτει δε ότι με 20.000 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει κυνοκομείο στο χώρο όπου στεγαζόταν η Μέριμνα.

Εξηγεί δε ότι στην Πανεπιστημιούπολη είναι να γίνουν εκτεταμένες αναπλάσεις με τη δημιουργία περιαστικού πάρκου κ.α. που προφανώς δεν συνάδουν με τη λειτουργία του κυνοκομείου. «Εμείς παραχωρήσαμε προσωρινά το χώρο το καλοκαίρι όπως μας ζητήθηκε για να γίνουν κάποιες στειρώσεις ζώων, μέχρι να βρεθεί κάποια άλλη λύση. Από τότε πέρασαν 3 μήνες και δεν υπήρχε κάποια ουσιαστική εξέλιξη», απαντά ο κ. Μπούρας στο ερώτημα εάν το ΑΕΙ θα μπορούσε να παραχωρήσει εκ νέου τον χώρο για έναν δεύτερο γύρο στειρώσεων όπως επιθυμούν οι εθελοντές που περιθάλπουν τα αδέσποτα.

Θυμίζουμε ότι μετά την χθεσινή συνάντηση στο ΠΓΝΠ ο Δήμος Πατρέων είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στην παρέμβαση του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η επαναλειτουργία του χώρου της «Μέριμνας» ως δημοτικό κτηνιατρείο θα συνέβαλλε στο να υπάρχει μία διαρκής φροντίδα από επιστημονικό προσωπικό, μία μόνιμη δομή. Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε».

Το thebest.gr επικοινώνησε και με το μέλος της πανελλήνιας φιλοζωικής ομοσπονδίας Αλεξάνδρα Δημοπούλου η οποία μας εξήγησε ότι οι φιλόζωοι της πόλης αφιερώνουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο και χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν τα ζώα που κατά δεκάδες εγκαταλείπουν οι Πατρινοί κοντά στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο του Ρίου.

Το καλοκαίρι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στείρωσης και τα περισσότερα από τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής πέρασαν από αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο απομένων περίπου 4 ακόμα φοβικά σκυλάκια τα οποία δεν κατάφεραν να πιάσουν, μεταξύ των οποία και ένα θηλυκό που πριν λίγες μέρες γέννησε 8 κουτάβια. Εκείνο επίσης που τους ανησυχεί ότι πρόσφατα βρήκαν δηλητηριασμένα 4 σκυλιά και υπάρχει φόβος ότι ανάλογα περιστατικά θα συμβούν και πάλι.

«Εκτιμώ ότι για πρώτη φορά υπάρχει καλή πρόθεση από όλες τις πλευρές. Εμείς σήμερα αναγκαζόμαστε είτε να παίρνουμε τα σκυλάκια σπίτι μας ή να πληρώνουμε από την τσέπη μας πανσιόν για να τα φιλοξενήσουμε μέχρι να βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει. Είναι προφανές ότι χρειαζόμαστε άμεσα μια δημόσια υποδομή γιατί στην εποχή που διανύουμε τα πράγματα δεν είναι εύκολα οικονομικά και για εμάς», σχολιάζει η κυρία Δημοπούλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την χθεσινή συνάντηση η διοικήτρια του ΠΓΝΠ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε ένα απομακρυσμένο σημείο μέσα στο Νοσοκομείο όπου θα τοποθετήσει ταΐστρες για νερό για τα αδέσποτα ώστε να συγκεντρώνονται εκεί και όχι στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Επίσης θα ενημερωθούν οι συνοδοί των ασθενών να παραδίδουν στη φύλαξη του Νοσοκομείο τα τρόφιμα που τους περισσεύουν και θέλουν να δώσουν στα ζώα ώστε να μεταφέρονται στο σημείο που θα δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις