Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο - Επέστρεψαν στην πλατεία Όλγας οι διαδηλωτές

Πάτρα:Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Ζακ ...

Επί ποδός η Αστυνομία

20.00: Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Πάτρα,  η συγκέντρωση και η πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Όλγας και μέσω των οδών Μαιζώνος, Γούναρη, Ρήγα Φεραίου, επέστρεψε στην πλατεία.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για τον  ξυλοδαρμό και θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του 33χρονου, στα Κίρρα Φωκίδας, κοντά στην Ιτέα.  Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Ζακ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η οικογένεια του 33χρονου είχε ζητήσει να μην παρευρεθούν τα ΜΜΕ.

19.51: Οι συγκεντρωμένοι έκαναν στάση στη συμβολή των πεζόδρομων Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου, φωνάζοντας συνθήματα και συνέχισαν μέχρι την Αράτου, μέσω της οποίας έφτασαν στη Μαιζώνος και στη συνέχεια έστριψαν προς την Κολοκοτρώνη.

Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται επί της της πλατείας Όλγας.

19.34: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας στην Πάτρα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία Όλγας και μέσω της Μαιζώνος έφτασαν στην οδό Γούναρη, όπου έστριψαν προς τα κάτω και πλέον έχουν μπει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Νωρίτερα διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Μαιζώνος.

19.15: Πριν από λίγο ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στην οποία συμμετέχουν περί τα 200 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Όλγας και μέσω της Μαιζώνος κατευθύνεται προς την πλατεία Γεωργίου.

Η αστυνομία βρίσκεται σε ετοιμότητα και σταδιακά θα αρχίσουν να κλείνουν οι δρόμοι του κέντρου. Ήδη γίνεται εκτροπή οχημάτων επί της Μαιζώνος, στο ύψος της Καρόλου

19.00 Πάνω από 150 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα  στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται σε λίγη ώρα να ξεκινήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την αστυνομία να έχει λάβει μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων και θα βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν ένταση, εκ μέρους των διαδηλωτών.

18.11: Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει από την πλατεία Όλγας στην Πάτρα, η πορεία που διοργανώνει το Patras Pride, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυοι πολίτες, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία και αναμένεται να γίνει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, φερόμενος ληστής του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια, βρήκε τραγικό θάνατο το περασμένο Σάββατο στην οδό Γλάδστωνος.

Η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός.

Σε κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Πάτρας αναφέρεται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου:

«Η αθλιότητα της κοινωνικής πραγματικότητας γίνεται αντιληπτή καθώς η δολοφονία έρχεται να τιμωρήσει τις/τους αποκλίνουσες/οντες και τις/τους περιθωριοποιημένες/ους που παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους.

Στους καιρούς που το κράτος και οι μηχανισμοί του περιθωριοποιούν και δεν διστάζουν να σκοτώσουν οποιαδήποτε και οποιονδήποτε δεν ακολουθεί το επιβαλλόμενο τρόπο ζωής και πρότυπα του, δε θα αφήσουμε καμία δολοφονία να γίνει καθημερινότητα. Αντίθετα, οπλίζουμε τις επιθυμίες μας απέναντι σε αυτές τις συνθήκες και αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις