Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Στις 29 Σεπτέμβρη το 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Αχαΐας

Στις 29 Σεπτέμβρη το 2ο Αναπτυξιακό Συνέ...

Στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας

Πεδία και άξονες ανάπτυξης θα αναζητήσει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στις  εργασίες του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο 29 Σεπτέμβριου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, σε συνδιοργάνωση με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπουργεία και πλειάδα θεσμικών και παραγωγικών φορέων.  Το πρόγραμμα του συνέδριου, αποτελείται από τις εξής δύο ενότητες:

11:00-15:00        1η Ενότητα: «Ανάπτυξη και Έργα υποδομής στην Δυτική Αχαΐα: Προοπτικές και προκλήσεις»

15:30 - 17:30      2η Ενότητα : «Προοπτικές στην Αγροτική Ανάπτυξη»

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ

Έμφαση στα έργα υποδομών  θα δώσει ο Χ. Νικολάου, στο Φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την αναγκαιότητα σύστασης Φορέα Διαχείρισης ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θ. Καρπής, ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β. Αϊβαλής θα παρουσιάσει την πρόταση του ΤΕΕ σχετικά με το θέμα. Στην υδροδότηση του Λαρίσου θα τοποθετηθεί ο αντιδήμαρχος Β. Γκοτσόπουλος, για τις υποδομές και τις θεσμικές δομές της πολιτείας ο επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Π. Γεωργακόπουλος και για το αεροδρόμιο Αράξου ως μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας ο αερολιμενάρχης Γ. Γκουβίτσας.

Στην ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα θα αναφερθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Καρπέτας ενώ στα έργα υποδομής και την επιχειρηματικότητα θα αναφερθεί ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΑ/ ΠΑΣΕΒΙΠΑ, Πέτρος Μάντας. Η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής (ΠΔΕ) Αλκηστις Σταθοπούλου θα αναφερθεί στο Επιχειρηματικό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα»,  στα νέα έργα υποδομών, τις νέες επενδύσεις και τις προοπτικές εκπρόσωπος της ένωσης ξενοδόχων, στη συμβολή των λατομικών εταιριών στην τοπική ανάπτυξη θα τοποθετηθεί εκπρόσωπος των Λατομείων, Νίκος Ροπόκης.  Στις Περιβαλλοντικές Υποδομές Διαχείρισης Αποβλήτων και Κυκλική Οικονομία θα παρουσιάσει ο χημικός μηχανικός της εταιρίας «Λιπαντικά Αχαΐας» Γ. Μπρίλης, στη ανάπτυξη και δικαιοσύνη ο π. γγ του υπουργείου δικαιοσύνης Μ. Σκανδάμης, διδάκτωρ Νομικής και στη διαχείριση αστικών απορριμμάτων ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σ. Τραχάνης.

Ειδικότερες επισημάνσεις θα κατατεθούν, για τον αθλητισμό και τον ανεμοπτερισμό Σανταμερίου από τον πρόεδρο του ΟΤΑΔ Ξ. Μπαχρά, για τον ακαδημαϊκό αθλητισμό από τον Α. Τσάμης και για το εθνικό πάρκο υγρότοπων Κοτυχίου-Στροφιυλιάς ως νέος προορισμός οικοτουριστικής ανάπτυξης από τη συντονίστρια του Φορέα Γεωργία Καραμπέρου.

 

Επί όλων των παραπάνω παρεμβάσεις θα κάνουν οι βουλευτές: Σία Αναγνωστοπούλου, Κ.Σπαρτινός, Α. Κατσανιώτης, Ι. Φωτήλας, Θ. Παπαθεοδώρου, Ν. Καραθανασόπουλος και Ν.Νικολόπουλος

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ

Η δεύτερη ενότητα, είναι ταυτισμένη με το βασικό χαρακτηριστικό της περιοχής, δηλαδή την αγροτική ανάπτυξη.

Ειδικότερα, για την άρδευση, τη δημοπράτηση διωρύγων και την εκπόνηση μελέτης δικτύου θα μιλήσει ο δήμαρχος και ο γεωλόγος του ΓΕΟΤΕΕ ΠΔΕ, επίσης θα τοποθετηθεί ο αναπληρωτής τομεάρχης ΝΔ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Γ. Στύλιος , την παραγωγή, μεταποίηση και τυποποίηση ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΠΔΕ) Δ. Μαυρόγιαννης,

Για τον Αλιευτικός Τουρισμός: Ευκαιρίες Ανάπτυξης στην Δυτική Αχαΐα & Προϋποθέσεις Άσκησης, Μιχάλης Χατζηευσταθιου, από το Τμήμα Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής & Κοινής Οργάνωσης της Αγοράς, Γενική Διεύθυνση Αλιείας, για τις αποζημιώσεις, τη φορολογία και ασφάλιση ο γραμματέας του συλλόγου αγροτών ΔΑ, Δ. Φλίγκος, ενώ θα ακολουθήσουν εισηγήσεις για τις νέες ευκαιρίες-δράσεις CLLD LEADER 2014-2020 από τον Ι. Ανδρεόπουλος (στέλεχος ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε) και παρέμβαση από τον βουλευτή Α. Κατσανιώτη.

Την επίσημη συνδιοργάνωση του συνεδρίου έχουν: η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, ενώ την αιγίδα οι: ΣΕΒ, ΣΕΒΙΠΑ, ΤΕΕ, Αγροτικός Σύλλογος ΔΑ, Εμπορικός Σύλλογος Δύμης, Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγεΐκων, Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας και τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών-Μεταφορών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά