Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από σπινθήρα μηχανήματος προκλήθηκε η φωτιά στα Συχαινά –Προσοχή από σήμερα, λόγω των ισχυρών μποφόρ

Από σπινθήρα μηχανήματος προκλήθηκε η φω...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έκκληση από την Πυροσβεστική

Ιδιαίτερα προσεκτικοί χρειάζεται να είμαστε όλοι μας στην Πάτρα, στην Αχαΐα και ευρύτερα στη Δυτική Ελλάδα, για την πρόληψη πυρκαγιών, δεδομένου ότι αναμένεται η επικράτηση ισχυρών ανέμων. Σε διάφορες περιοχές της Πάτρας μάλιστα, Ρίο κ.α. οι ριπές  αναμένεται να φτάσουν τα 9 και 10 μποφόρ. Η αντιμετώπισή τους με αυτά τα δεδομένα θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει την ανάγκη να τηρηθούν όσα προβλέπονται και να μην επιχειρήσει κανείς να προχωρήσει σε καύση κλαδιών κλπ, ή σε αγροτικές εργασίες και άλλες ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει καπνό ή φωτιά να καλέσει άμεσα το 199.

Tην ίδια ώρα ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Δυτική Ελλάδα Γιάννης Πετρούτσος, υπογραμμίζει την ετοιμότητα του σώματος , ενώ στο πλαίσιο της αυξημένης πρόληψης λόγω της υψηλής επικινδυνότητας, προχώρησε σέ άρση των εγκεκριμένων αδειών για ελεγχόμενη καύση, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.

Λόγω των ισχυρότατων ανέμων η αντιμετώπιση μιας φωτιάς θα καταστεί δύσκολη.Σήμερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται στην κατηγορία 3 και του υψηλού κινδύνου για την πρόκληση πυρκαγιάς.

Στη  δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο Νικόλα Σερέτη, το τριήμερο Τρίτη έως Πέμπτη (πιθανόν και το πρώτο μισό της Παρασκευής) οι ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις της τάξεως των 7-8bf ενώ σε περιοχές υπήνεμες σε αυτούς πλησίον ορεινών όγκων οι ριπές τους να φθάνουν τα 9-10bf (άνω των 90km/h)! Το προλεχθέν ισχύει και για την περιοχή της Πάτρας ιδιαίτερα όσον αφορά τις περιοχές πλησίον του Ρίου καθώς και υπήνεμες περιοχές πλησίον του Παναχαϊκού όρους (π.χ. Ρωμανός, Ελεκίστρα και Νέο Σούλι).


Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά στα Συχαινά

Σε εμπρησμό εξ αμελείας, αποδίδει η πυροσβεστική τη χθεσινή φωτιά στα Συχαινά, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκλήθηκε από σπινθήρα γεωργικού μηχανήματος.

Ωστόσο η ισχυρή και άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και οι καλές καιρικές συνθήκες, (άνεμοι χαμηλών μποφόρ) επέτρεψε την άμεση κατάσβεσή της.

Συνολικά κάηκαν 5 περίπου στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και μισό στρέμμα δασικής.

 

"Συναγερμός" για τη φωτιά στα Συχαινά Πατρών -Τι ... - The Best News

Θυελλώδεις άνεμοι ως 10 μποφόρ και πτώση ... - The Best News

Έρχεται ο "Ξενοφών" και φέρνει 10 Μποφόρ στην ... - The Best News

Ριπές ανέμων ως 10 μποφόρ στην Πάτρα - Δείτε τις ... - The Best News

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις