Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεθαύριο στο ΜΟΔ Πατρών η συνέχεια της δίκης για τη δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον

Μεθαύριο στο ΜΟΔ Πατρών η συνέχεια της δ...

Η πρώτη ημέρα ήταν επεισοδιακή και γεμάτη εντάσεις

Την Πέμπτη αναμένεται  να συνεχιστεί η δίκη για την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στην Ζάκυνθο του 2017 που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, βρέθηκαν οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον αλλά και οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους (ο μοναδικός Έλληνας είναι Πατρινός μπάρμαν) ου κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου και σκότωσαν μέσα σε 11 δευτερόλεπτα τον άτυχο νέο μετά από καυγά για τα μάτια μιας κοπέλας.

O καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στην παρέα του Μπακαρί, μίας παρέας Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και έναν πατρινό Έλληνα μπάρμαν.Όλα ξεκίνησαν με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Μαζί με τους γονείς του άτυχου νέου ήρθαν από την Αμερική οι δύο θείες του αλλά και τα ξαδέλφια του.

Πατρινός ο μόνος Έλληνας από τους έξι κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - Συνεχίζεται η δίκη την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ

 

Πατρινός ο μόνος Έλληνας από τους έξι κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά - Συνεχίζεται η δίκη την επόμενη εβδομάδα - ΦΩΤΟ

Στο εδώλιο από τους έξι κατηγορούμενους κάθισαν οι 6  (ένας παραμένει στον Κορυδαλλό και άλλοι δυο έχουν επιστρέψει στην χώρα τους).

ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ

Ο πρώτος κατηγορούμενος, ένας Σερβο-Βόσνιος που παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού δεν βρέθηκε στην δικαστική αίθουσα καθώς η κλήση και το βούλευμα του στάλθηκε στη Σερβική γλώσσα.

Ο ίδιος κατά την προανακριτική διαδικασία είχε καταθέσει στη Σερβική γλώσσα για την οποία υπήρχε διερμηνέας. Υποστηρίζει όμως ότι δεν γνωρίζει να γράφει και να διαβάζει σε αυτή τη γλώσσα καθώς είναι υπήκοος Μ. Βρετανίας. Ζητήθηκε λοιπόν να υπάρξει αναβολή έτι ώστε να γίνει η μετάφραση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος είναι ο πατρινός μπάρμαν ο οποίος κατηγορείται για συνέργια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

 

Ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν μέσω των δικηγόρων τους, είτε ότι δεν χτύπησαν το θύμα, είτε ότι το χτύπημα τους δεν ήταν αυτό που επέφερε τον θάνατο του θύματος.

Και η υπεράσπιση αλλά και η πολιτική αγωγή έχει τονίσει πόσο σημαντική είναι η κατάθεση της Αγγελικής Τσιόλα η οποία είναι η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία- νεκροτομή στον άτυχο νέο.

Επίσης- και οι δύο πλευρές- τονίζουν τη σημασία που έχει το βίντεο από την επίθεση στο θύμα. Φαίνεται ότι θα φωτίσει αρκετά σημεία και θα δώσει πολλές απαντήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις