Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗΣ ΣΑΙΖΟΝ- ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, ΤΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

«Εσκισαν» Αντιγόνη και Ηλέκτρα

Κοντά τέσσερις δεκαετίες στις επάλξεις του θερινού φεστιβαλικού γίγνεσθαι, ο Οργανισμός Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΟΚΠΕ) που πρωτοποριακά καθιέρωσε τις μετακλήσεις θιάσων της Επιδαύρου και του Ηρωδείου στο Αρχαίο Ωδείο με οραματιστή τον αείμνηστο Ανδρέα Ανδριόπουλο, συνεχίζει την διαδρομή του με διάδοχο επικεφαλής το συνονόματο γιο του ιδρυτή. Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος τζούνιορ αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να σχολιάσει τα όσα διαδραματίστηκαν φέτος στις ρωμαικές κερκίδες τώρα που το 37ο Φεστιβάλ κατέβασε αυλαία.

 

Είστε ικανοποιημένος από την απήχηση και την προσέλευση του κοινού φέτος στο 37ο Φεστιβάλ;

 

«Είμαι ευχαριστημένος δεδομένων των δύσκολων συνθηκών. Με τον κόσμο να ασφυκτιά εξαιτίας της μόνιμης οικονομικής δυσπραγίας αλλά και να έχει «πέσει» ψυχολογικά μετά τα γεγονότα της φονικής πυρκαγιάς πήγαμε καλά. Η επικαιρότητα επηρέασε πάρα πολύ. Δεν είχαμε όμως εκπλήξεις γιατί συζητούσαμε εκ των προτέρων με τους θιάσους και ξέραμε τί συνέβαινε σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Επιπλέον ο «φόρτος» των εκδηλώσεων στο Αρχαίο Ωδείο ήταν πρωτόγνωρος. Περίπου 60 εκδηλώσεις η μια μετά την άλλη. Πού να πρωτοπάει κανείς; Παλιότερα κυριαρχούσαν το δικό μας πρόγραμμα και εκείνο του Δήμου. Τώρα πέρα από εμάς και εμβόλιμες εκδηλώσεις, όπως εμπορικές συναυλίες που δεν είχαν εγκριθεί αρχικά. Το ΚΑΣ ήταν της λογικής «μπείτε όλοι μέσα». Εγώ είμαι της άποψης πως πρέπει να κινούνται επιλεκτικά όπως στην Επίδαυρο εφόσον μιλάμε πάντα για καταξιωμένα επαγγελματικά θεάματα και ιστορικά σωματεία. Ομως δυστυχώς δεν υπάρχει πάγια τακτική».

 

 

Με το Δήμο Πατρέων υπάρχει συνενόηση; Γιατί πλέον μπλέκονται οι εκδηλώσεις και χρονικά.

 

«Με το Δήμο υπάρχει απλά συμπόρευση, ο καθένας παρουσιάζει τις δικές του προτάσεις. Βέβαια, ο κόσμος μπερδεύεται, δηλαδή διαλέγει εκδήλωση δίχως να ξέρει το διοργανωτή. Μας τηλεφωνούν συχνά για παραστάσεις που δεν είναι δικές μας αλλά βέβαια ενημερώνουμε ούτως ή άλλως».

 

 

Ποιά ήταν τελικά τα "best sellers" σας αυτό το καλοκαίρι;

 

«Για μας μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν αδιαμφισβήτητα η «Αντιγόνη» με τους Αιμίλιο Χειλάκη- Αθηνά Μαξίμου και βέβαια η καινοτόμα «Ηλέκτρα» του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του νέου, κορυφαίου σκηνοθέτη Θ. Παπακωνσταντίνου με τους Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Χρήστο Λούλη. Ο θεατρόφιλος κόσμος τις περίμενε αυτές τις παραστάσεις και τις απόλαυσε. Ομολογώ πάντως ότι περίμενα περισσότερο κόσμο στο Μίμη Πλέσσα. Ηταν μια μαγευτική συναυλία. Δεν πιστεύω πως επηρέασαν τα σχολεία κλπ γιατί βλέπω τον κόσμο να έχει να ξοδέψει ξενυχτώντας στις πίστες...»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View