Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Γιατί απορρίφθηκε η ιδέα κατασκευής κόμβου στην Μίνι Περιμετρική της Πάτρας

Γιατί απορρίφθηκε η ιδέα κατασκευής κόμβ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Μεγάλο το κόστος των απαλλοτριώσεων

Η μία άκρη της μίνι Περιμετρικής, αυτή στα Ταμπάχανα προκαλεί πολλές συζητήσεις, κι ακόμα περισσότερη δυσφορία, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας, που δεν μπορεί να διευθετηθεί από τα φανάρια που τοποθετήθηκαν και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσες.

Σε αντίθεση δηλαδή με ότι συμβαίνει με το άλλο της άκρο, στον κόμβο Κουρτέση, όπου παρά το ότι δέχεται υψηλότερο κυκλοφοριακό φορτίο, εντούτοις δεν παρατηρούνται τόσο έντονα μποτιλιαρίσματα. Θυμίζουμε πως σε λίγα μόνο μέτρα έχουμε την απόληξη της (νέας) Κανακάρη, την Κορίνθου, την αγίας Σοφίας, την ΝΕΟ και ΠΕΟ αλλά και πολλούς τοπικούς δρόμους.

Ομως εκείνη η γειτονιά είναι "φαρδιά", υπάρχουν παρακαμπτήριοι οδοί, η κυκλοφορία διευκολύνεται.

Συζητούν πολλοί πως στα Ταμπάχανα δεν αρκούν τα φανάρια ή η «τύφλωση» της Γερμανού (2η οδός που «τυφλώθηκε» μετά την Τισαμένους), πρέπει να φτιαχτεί κόμβος στο πρότυπο αυτού που φτιάχτηκε στο Κουκούλι (Νοσοκομείου Ρίου κ.α.).

Ακόμα και στην «μικρή» οδό Εύβοιας στα Ζαρουχλέικα, φτιάχτηκε πρόσφατα κόμβος από τον Δήμο Πατρέων.

Στην περίπτωση των Ταμπαχάνων έχουμε ένα «μικρό» πρόβλημα: Ο χώρος δεν φαίνεται να επαρκεί για την κατασκευή κόμβου. Θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις κτισμάτων, τούτο συνεπάγεται κόστος, όλα αυτά δεν είναι κάτι καινούριο!

Η ιδέα του κόμβου είχε απασχολήσει εδώ και πολλά χρόνια τους κατασκευαστές του έργου, την εποχή δηλαδή που έγιναν απαλλοτριώσεις και διανοίχτηκε η Ορειβατικού.

Θυμίζουμε πως στο σημείο όπου και η μικρή πλατεία με την προτομή του Παπαδιαμαντόπουλου, διασταυρώνονται οι οδοί: Γερμανού (διπλής κατεύθυνσης), η μίνι Περιμετρική (διπλής), η οδός Μεσσάτιδος (διπλής) που έχει τεράστιο όγκο οχημάτων αφού εξυπηρετεί την Αρόη, οι οδοί 6οι και 12ου Συντάγματος (επίσης διπλής κατεύθυνσης και κάποια πιο μικρά δρομάκια όπως η Αγίας Παρασκευής, η Μακρυνόρους και η Δαινιηλίδος.

Για να γίνει ο κόμβος προφανώς θα απαιτηθεί να απαλλοτριωθούν και να γκρεμιστούν κάποια κτίρια ή τμήματα αυτών, όπως του 8ου Δημοτικού Σχολείου ("Γλαράκη"), τα κτίρια δεξιά και αριστερά της Περιμετρικής, τα δύο διατηρητέα στη γωνία της Ορειβατικού με την Μεσσάτιδος, μια πενταώροφη πολυκατοικία με Σούπερ Μάρκετ στο ισόγειο.

Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο και θα προκαλέσει, πέραν των άλλων, μεγάλες αντιδράσεις από περιοίκους που ήδη θεωρούν εαυτούς ριγμένους από το ποσό της αποζημίωσης που τους επιδικάστηκε κατά τις προηγούμενες απαλλοτριώσεις που έγιναν πρόσφατα.

* Ο κόμβος στα ΤΕΙ έχει περίμετρο 140 μέτρα περίπου και ακολουθούν φαρδιά πεζοδρόμια.

* Ο διαθέσιμος χώρος για κόμβο στα Ταμπάχανα ούτε που φτάνει τα 110μ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight