Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Κώστας Μάρκου: Θεσπίζονται νέες ειδικότητες κι εξειδικεύσεις για τους γιατρούς- ΒΙΝΤΕΟ

Κώστας Μάρκου: Θεσπίζονται νέες ειδικότη...

Ο Πατρινός πρόεδρος του ΚΕΣΥ μίλησε για τη διαδικασία επικαιροποίησης που προχωράει

Για τις νέες ειδικότητες και εξειδικεύσεις που θα προκύψουν από την επικαιροποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και το πώς θα επηρεαστεί ο ιατρικός κόσμος από τις αλλαγές, τόσο στο επίπεδο των γιατρών, όσο και των νοσοκομείων, μίλησε στο livemedia.gr. ο Πατρινός πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Κώστας Μάρκου. Όπως εξήγησε ο κ. Μάρκου θεσπίζονται καινούργιες ειδικότητες κι εξειδικεύσεις όπως η ιατρική γενετική, η επειγοντολογία και η διαβητολογία ενώ σε φάση επεξεργασίας βρίσκονται 4-5 ακόμα.

«Σε αυτή την φάση συζητάμε και ολοκληρώσαμε ένα πρώτο βήμα με την επικαιροποίηση του τρόπου εκπαίδευσης των γιατρών μετά το πτυχίο τους, δηλαδή για την λήψη της ειδικότητάς τους. Με την συμβολή ενός πλήθος συναδέλφων, περίπου 600, έχουμε τη δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του νέου καταλόγου των ειδικοτήτων και του περιεχομένου τους.

Εκτός από τις γνωστές ειδικότητες που ανανεώνονται περνάμε σε νέες ειδικότητες όπως η ιατρικής γενετική και σε νέες εξειδικεύσεις όπως η επειγοντολογία και η διαβητολογία.

Επίκεινται ακόμα 4-5 που είναι σε φάση επεξεργασίας», σημείωσε ο κ. Μάρκου.

Αναφερόμενος στις ειδικότητες και τις εξειδικεύσεις που συζητιούνται στο ΚΕΣΥ και υπάρχει πιθανότητα να θεσπισθούν το επόμενο διάστημα ο κ. Μάρκου είπε:

«Είναι λίγο πρώιμο αλλά το θέτω, έχουμε τη βούληση να προχωρήσουμε και άλλες ειδικότητες όπως αθληιατρική που είναι τεράστιο κεφάλαιο και πεδίο. Έχουμε την επιλογή και προχωρούμε την εξειδίκευση της επεμβατικής καρδιολογίας. Έχουμε την επιλογή να προχωρήσουμε εξειδικεύσεις όπως η γεροντολογία.

Σε άλλους επιστήμονες όπως οι φαρμακοποιοί και οι οδοντίατροι θεσπίζουμε π.χ. τους κλινικούς φαρμακολόγους, τους νοσοκομειακούς φαρμακοποιούς. Νομίζω ότι είμαστε σε μια πλήρη εικόνα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εποχής».

 

 

Ως προς την ανταπόκριση του ιατρικού κόσμους στις συζητήσεις και τις αλλαγές που έρχονται ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένο σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Από τότε που κοινοποιήσαμε αυτή την βούλησή μας και βγήκαν στη διαβούλευση εδώ και 4 μήνες έχουμε μια πληθώρα καταγραφής ενδιαφέροντος από τους γιατρούς που έχουν φτάσει στην υπερβολή, να μην καταθέτουν τα χαρτιά τους για ειδικότητα προκειμένου να βγουν αυτές οι νέες ρυθμίσεις και να ξεκινήσουν με το νέο καθεστώς», προσθέτοντας ότι έχουν προβλεφθεί μεταβατικές διατάξεις για τους ήδη υπάρχοντες ιατρούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being