Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έπεσε η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ της Δράμας - Στην ταινία «Αβανος» του Π. Χαραμή δόθηκαν 6 βραβεία

Έπεσε η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ της ...

Παρέστη και η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε το 41o Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας, το περασμένο Σάββατο 22/9/2018.

Η Κριτική Επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού τμήματος, απένειμε το μεγάλο βραβείο, τον Χρυσό Διόνυσο στην ταινία «Αβανος» του Παναγιώτη Χαραμή. Το φιλμ κατέκτησε 5 ακόμη βραβεία, καλύτερου σεναρίου, Φωτογραφίας, Ανδρικής Ερμηνείας για τον Κίμωνα Κουρή, σκηνικών και το βραβείο της ΕΤΕΚΤ.

Αυτή η σαρωτική επιτυχία της ταινίας, όπως είναι και φυσικό και θεμιτό, δεν επέτρεψε σε άλλες ταινίες που ξεχώρισαν στην εβδομάδα των προβολών να επισημανθούν αρκετά στα βραβεία, όπως το «Έκτορας Μαλό - Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου που βραβεύτηκε με τον Αργυρό Διόνυσο, το «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν» του Βασίλη Κεκάτου που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ, το «37 Mέρες» της Νικολέτας Λεούση που τιμήθηκε από την ΟΚΛΕ, το «Κιόκου Πριν Ερθει το Καλοκαίρι» του Κωστή Χαραμουντάνη που διακρίθηκε μόνο στα Κίνητρα του ΕΚΚ – Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ή το «Muffin» του Ντάνιελ Μπόλντα που απουσίαζε εντελώς, όπως έγραψε το flix.gr.

To flix.gr κάνει επίσης λόγο για γενικά μία αδύναμη χρονιά από πλευράς ποιότητας ταινιών στο Εθνικό Διαγωνιστικό τμήμα, παρά τον υψηλό αριθμό ταινιών που διαγωνίστηκαν και έφτασαν τις 66 φέτος.

Η Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, αποτέλεσε και την πρώτη επίσημη εμφάνιση σε κινηματογραφική εκδήλωση, της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία δήλωσε τα εξής: «Αγαπητές και αγαπητοί μικρομηκάδες, πεισματάρηδες, που μέσα στην κρίση καταφέρατε να κάνετε περισσότερες ταινίες, είστε ο πιο ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων που έρχεται από την κοινωνία μας.

Το Φεστιβάλ Δράμας αποτέλεσε πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών. Εσείς οι δημιουργοί φέρατε εδώ κι εμπιστευτήκατε στο Φεστιβάλ τη δουλειά σας. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και θα υποδεχτούμε στην Αθήνα με τον καλύτερο τρόπο τις ταινίες σας. Το Φεστιβάλ διανύει νέα περίοδο, ακολουθώντας τη δημιουργικότητά σας. Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, πιο κοντά σε μία προσδοκία. Το γεγονός ότι με τη δουλειά σας καταφέρατε να προκαλέσουμε τα θεσμικά αντανακλαστικά της πολιτείας, είναι σημαντικό.

Η Τέχνη διαισθάνεται και πρέπει να την ακολουθούμε όλοι. Αλλά δεν πρέπει να εντοπίζουμε στο σινεμά μόνο σε μέρες γιορτής, πρέπει 365 μέρες το χρόνο να έχουμε στο νου μας ότι οι πόλεις πρέπει ν' αποτελούν φυτώριο καθημερινού πολιτισμού. Ταινίες, βιβλία, μουσική, θέατρο, όχι γιατί αυτό μας κάνει ανώτερους, αλλά μας κάνει μέσα μας καλύτερους. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι από εδώ και μπρος θα έχουμε ταινίες που θα μιλάνε για καλύτερα πράγματα».

Να θυμίσουμε πως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ της Δράμας είναι ο Πατρινός σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος και πως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης.

Η τελετή λήξης περιελάμβανε και συναυλία της Ζωής Τηγανούρια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture